Appelsiini-porkkanakeitto



PIRTEÄÄ PÄÄSIÄISTÄ TEILLE KAIKILLE 💖


Tiesin jo tehdessäni tätä keittoa, että tämä tulee kyllä loppumaan kesken ja niinhän siinä taas kävikin. Mutta minkäs teet kun vihanneslaatikossa ei ollut kuin puoli kiloa porkkanoita.
Meillä suurin osa hoidokeista on kasvissosekeittojen suurystäviä ja sellaisetkin lapset jotka muuten yleensä syövät vain yhden lautasellisen santsaavat kasvissosekeitto päivinä.
Niin nytkin kolme lautasellista meni osalla lapsista ja näkkileipää vielä päälle.
Huh huh, minä itse olisin aivan ähky puhku täynnä jos vetelisin tuollaisia määriä ruokaa vaikka herkkua onkin ja keittoruokaa... niin rajansa kaikella.

Olin valinnut tämän keiton pääsiäis viikkomme kiirastorstain ruoaksi ihan siksi, kun tästä ruoasta tulee niin pirteälle päälle.
Väri on niin keväinen ja makukin on vielä niin herkullinen, että pakosta lusikallisen jälkeen tulee maiskuteltua hieman 😍😘😋




4 dl vettä
500 g porkkanaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
1 1/2 dl kermaa
2 rkl turkkilasita jogurttia
ripaus ruususuolaa

Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon porkkanan palat sekä sipulit.
Näin keväisin porkkanat ovat niin freesejä, etten muuta kuin leikkaa päät pois. Syksyllä ja talvella kuorin ja leikkaan porkkanat keittoon hieman ronskimmin.
Raasta joukkoon inkivääri ja appelsiinin kuori sekä mehu.
Kun porkkanat ovat kypsiä niin surauta keitto soseeksi ja lisää kerma sekä turkkilainen jogurtti joukkoon.
Sitten keitto onkin valmista herkuteltavaksi.
Jos haluat voit lisätä keiton pinnalle krassia ja raejuustoa näköä antamaan.


2 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit :)