perjantai 15. maaliskuuta 2019

Kasvis-kanamakaroonivuoka


Nyt taisi löytyä meidän hoitolapsille uusi herkkuruoka.
Kaikki söivät niin hyvällä ruokahalulla ja pyytelivät lisää.
Lautanen syötiin puti puhtaaksi ja ruoasta jäänyt liemikin lusikoitiin viimmeistä pisaraa myöten lautaselta suuhun.

Meillä on muutenkin niin huvittava ruokapöytä keskustelu yleensä käynnissä pöydässä lasten kanssa.
Jos joku sanoo, että nam, onpa hyvää ruokaa, niin johan se tulee peräjälkeen jokaisen lapsen suusta ja jokaiselle on vastattava, että kiitos, hyvä juttu. 
Muuten jää kasetti päälle niin kauaksi, että saavat vastauksen.
Se on sitten semmoinen ketju reaktio, joka kestää aina hetken ennenkuin sanotaan, että syödääns taasen välillä 😍




Valmistin tämän ruoan jo eilen illalla uunia vaille valmiiksi.
Tänään ei tarvinnut päivällä muuta kun ottaa ruoka jääkaapista ja laittaa se uuniin kypsymään.
Varsinkin tälläiset ruoat joissa on enemmän leikkaamista ja näpräämistä koitan valmistella hyvissä ajoin jääkaappiin valmiiksi seuraavaa työpäivää varten.

n. 3 dl pastaa
2 porkkanaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 iso paprika
400 g broilerinjauhelihaa
2 tl ruususuolaa
1 tl currya
1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl timjamia
1 rkl basilikaa
3 kananmunaa
7 dl maitoa
n. 10 kirsikkatomaattia
1-2 dl juustoraastetta



Keitä pasta paketin ohjeen mukaan.
Kuori ja raasta porkkana ja silppua sipulit.
Kuutio myös paprika.
Paista jauhelihakypsäksi sipulin kanssa. Lisää joukkoon myös porkkana raaste ja loppu puolella paprikakuutiot.
Mausta kasvis-jauhelihaseos.
Sekoita jauhelihaseos ja pasta uunivuoassa.
Sekoita munat sekä maito ja kaada se pataan makaroonipaistoksen sekaan.
Puolita kirsikkatomaatit puoliksi ja painele ruoan pinnalle.
Ripottele päälle juustoraastetta.
Paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)