kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Savulohisalaatti
Täällä on viimme viikko sairasteltu, ensin hoidokeita alkoi tippua pikkuhiljaa pois remmistä. Koko viikkon aikana ei ole hoidossa ollut kolmea lasta enempää. Perjantaina hoidossa oli enään yksi lapsi.

Itsellä ja tytöllä vatsatauti alkoi sitten tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Ensin tytöllä jo aamu yöllä, minulla sitten juuri ennen kun hoidokeiden piti tulla hoitoon itselläni.
Onneksi tauti ei kauaa meillä vieraillut ja itsellä tauti oli pelkästään vatsan väänteitä ja nukkumista vaille palkaarissa. Ukkonen sai taudin sitten torstai päivänä ja perjantainkin poti vielä sängyssä.
Mutta se näistä sairaskertomuksista ja aletaan puhumaan mukavammista asioista.
Eilen ilta-päivä tuli vietettyä ystävän kanssa hyvää ruokaa syöden ja shoppaillen.
Olen niin onnellinen sain juuri sen ihanan allakan josta olen haavellut ja vielä puoleen hintaan 😊, sekä vietimme ennakkoon syntymäpäivälounaan.
Meillä kumpaisellakin siis tässä kuussa synttärit ja nautimme aivan ihanat oman maun mukaiset ruoat hyvässä seurassa 😋

Tänään heräilin aamu seitsemältä, oikein virkeänä ja onnellisena.
Näet pitkästä aikaa kunnon yö-unet takana.
Näitä osaa niin arvostaa, kun nukumiseni on nykyään mitä on.
Olin jo kahdeksalta kaupassa ostamassa savukalaa. Olen niin odottanut ja suunnitellut meille ruoaksi tänään tuhtia savulohisalaattia. Huomasin näet torstaina kaupassa käydessäni, että savulohi on loppuviikon tarjouksessa ja siitä lähtien on mietintä myssyssäni ollut tämä salaatti ja savukala-pasta tai -kiusaus ensi viikolle ruoaksi.
Siispä tänään lähti kunnon savulohi pala kaupasta mukaan.Siispä salaatin tekoon. 
Saa tytär sitten valmista sallaatia, kun pääsee kotiin siskonsa luota Porista.

salaattia
paprikaa
keitettyä pastaa
rucolaa
kurkkua
savulohta
tilkka oliiviöljyä
chilirouhetta
pippurisekoitusta

Päälle:

Nokaresavulohi tuorejuustoa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…