Pihvisalaatti


Tänään onkin erikoinen päivä, seitsemästä hoidokistamme on viisi poissa.
Kukin minkin syyn takia. Mutta juuri pähkäilimme Ukkosen kanssa, että koskahan viimmeksi olisi näin hiljaista meillä ollut työpäivänä.

Meillä oli viikonloppuna ruokana kevyt mutta maukas pihvisalaatti-ateria. Eli edelliseltä ruoalta jäi yksi ulkofilee pihvi syömättä ja sen leikkasin pieniksi suikaleiksi ja valmistin salaatin tomaatista, kurkusta, marinoidusta pastasta ja friseesalaatista.

Näitä tähde salaatteja on ihana tehdä niin kanasta kuin jauhelihastakin, jos vain sattuu jäämään edellisiltä aterioilta. Sekaan voi laittaa vaikka mitä ja aina on salaatti eri makuinen.

Maustoin keitetyn pastan 2 rkl oliiviöljyllä, 2 rkl appelsiini tuoremehua ja tilkalla omenaviinietikaa. Mausteiksi lisäsin vielä joukkoon 1 tl mustapippuria, ripaus suolaa sekä chilirouheetta. Sitten vain pastat marinoitumaan liemeen jääkaappiin pariksi tunniksi. 
Lopuksi kaikki salaattiainekset sekaisin ja rouhaisu mustapippuri- ja suola-myllystä salaatin pintaan.
Ai, että kuinka oli herkullinen lounas, meinasi ihan tulla kiista kuka saa viimmeiset salaatit kulhon pohjalta.



Tässä vielä tämän viikon ruokalistaa teille tarjolle.
Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille.

Kommentit