Kuohkea kukkakaalikeitto


Minun on jo jonkin aikaa tehnyt mieli kukkaakaalikeittoa. Nyt kun muistin kukkakaalin kaupasta ostaa niin pääsin sitä valmistamaan.
Tällä kertaa kukkakaalikeittoni on maustettu aurajuustolla, mutta ihan lähiaikoina ajattelin tehdä toisenlaisenkin version kukkakaalikeitosta.
Miksei, jo ensi viikolla.

Minulla on aina pakasteessa homejuustoa. Yleensä kun ostan homejuuston palan ei se kulu kaikki kerralla. Siispä murennan lopun juuston rasiaan. Näin minulla on aina helposti saatavalla juuri sopiva pala tai nokare homejuustoa.
Lusikalla vain rapsutan kulhosta sen verran juusto, kun on kullakin kerralla tarvis.




Kuinkas teillä lukijoilla, onko teillä tapana käyttää kukkakaalista kaikki niin lehdet kuin varsikin ruoanlaittoon?
Vai riivittekö jo kaupassa kukkakaaliin lehdet pois ja punnitsette kaalinne ilman muita roippeita?
Minulla on tapana käyttää koko kaali jokaista lehteä myöten ruoaksi.
Jotenkin tuntuu niin karulta heittää pois esim. kantapalaa kukkakaalista, kun se kuitenkin maistuu aivan sille kukkakaalille.




n. 500g kukkakaalia
2 perunaa
2 pientä sipulia
6 dl vettä
80 g sinihomejuustoa
2 kanaliemikuutioa
1/2 tl mustapippuri rouhetta
1/2 tl ruususuolaa
1 dl smetanaa


Pilpo kukkakaali, sipulit sekä perunat pieniksi ja keitä kanaliemikuutio vedessä kypsäksi.
Laita sitten joukkoon sinihomejuusto ja mausteet.
Soseuta sauvasekoittimella keitto pehmeäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon smetana.
Anna keiton vielä kiehahtaa ja nauti

Kommentit