Broilerikeitto



Ihanaa lauantai päivää teille kaikille. Aurinko paistaa niin kauniisti taivaalla, että pakostikin tekisi mieli lähteä kävelylle heti aamutuimaan. Mutta hillitsin nyt kuitenkin itseni ja valmistin maittavan broilerikeiton valmiiksi. Tänään odotellaan myös vanhempaa tytärtä ja hänen poikaystäväänsä kotiin Porista.
Täällä odottaa tyttöä uusi tv-taso, jonka samalla noutavat täältä Tampereelta.

Meillä on ollut täällä hieman kimurantimppi viikko. Mutta onneksi kaikki alkaa näyttää taasen valoisalta. 

Nuorempi tyttö tuli sunnuntaina kipeäksi ja maanantaina sai sitten kunnon tropit sairauteensa. 
Lääkkeet olivatkin niin tujuja, että tyttö on pelkästään nukkunut ja kulkenut pienessä sumussa koko viikon.
Äitinä hieman jo huolestuin, kun tyttö meinasi nukkua jo niin kovasti, että ruokailutkin olisi jäänyt pois jos en olisi herätellyt tyttöä aina välillä syömään ja juomaan.
No, onneksi tänään on lääkekuurin viimeinen tabletti vuorossa ja toivottavasti saamme tyttön pian taasen pirteänä mukaan touhuilemaan askareitaan.

Nämä sairastelut on niin kurjia, varsinkin näin lukio ja ammattikoulun ollessa kyseessä. Jo viikonkin sairastelulla on isot merkitykset opintojen kannalta.
Toivotaan nyt kuitenkin, että kaikki taudit takana päin ja tyttö pääsisi jatkamaan kaksoistutkintoaan terveenä.




Aamusella mietin, mitä ruokaa sitä valmistaisi tänään perheelle. Ensin ajattelin choritzo-makkarasta tehdä pasta-ruokaa. Sitten kävi mielessä jauheliha, mutta päädyin kuitenkin broileriin ja siitä valmistettavaan keittoon. 
Varmaankin tuo aurinko sai minut valitsemaan tämän keltaisen piristävän keiton meidän ruokapöytäämme tälle päivälle.




400 g maustamattomia broilerisuikaleita
1 pieni sipuli
2 dl porkkana raastetta
1 l vettä
1 kanaliemikuutio
1 pss kananuudelia +
maustepussukka nuudelien joukosta
2 tl savupaprikajauhetta
2 tl currya
1/2 tl ruususuolaa
n. 1 dl creme fraichea

Paista broilerisuikaleet ja sipuli silppu kypsiksi. Lisää joukkoon karkeaksi raastettu porkkana. 
Kaada vesi ja pilpusta nuudelit joukkoon.
Mausta keitto ja lisää loppuvaiheessa vielä creme fraiche.

Mukavia herkkuhetkiä maittavan keiton ja upean auringon paisteen kera toivottelee Tupu 😊



Kommentit