kotiliesi
Siirry pääsisältöön

BroilerikeittoIhanaa lauantai päivää teille kaikille. Aurinko paistaa niin kauniisti taivaalla, että pakostikin tekisi mieli lähteä kävelylle heti aamutuimaan. Mutta hillitsin nyt kuitenkin itseni ja valmistin maittavan broilerikeiton valmiiksi. Tänään odotellaan myös vanhempaa tytärtä ja hänen poikaystäväänsä kotiin Porista.
Täällä odottaa tyttöä uusi tv-taso, jonka samalla noutavat täältä Tampereelta.

Meillä on ollut täällä hieman kimurantimppi viikko. Mutta onneksi kaikki alkaa näyttää taasen valoisalta. 

Nuorempi tyttö tuli sunnuntaina kipeäksi ja maanantaina sai sitten kunnon tropit sairauteensa. 
Lääkkeet olivatkin niin tujuja, että tyttö on pelkästään nukkunut ja kulkenut pienessä sumussa koko viikon.
Äitinä hieman jo huolestuin, kun tyttö meinasi nukkua jo niin kovasti, että ruokailutkin olisi jäänyt pois jos en olisi herätellyt tyttöä aina välillä syömään ja juomaan.
No, onneksi tänään on lääkekuurin viimeinen tabletti vuorossa ja toivottavasti saamme tyttön pian taasen pirteänä mukaan touhuilemaan askareitaan.

Nämä sairastelut on niin kurjia, varsinkin näin lukio ja ammattikoulun ollessa kyseessä. Jo viikonkin sairastelulla on isot merkitykset opintojen kannalta.
Toivotaan nyt kuitenkin, että kaikki taudit takana päin ja tyttö pääsisi jatkamaan kaksoistutkintoaan terveenä.
Aamusella mietin, mitä ruokaa sitä valmistaisi tänään perheelle. Ensin ajattelin choritzo-makkarasta tehdä pasta-ruokaa. Sitten kävi mielessä jauheliha, mutta päädyin kuitenkin broileriin ja siitä valmistettavaan keittoon. 
Varmaankin tuo aurinko sai minut valitsemaan tämän keltaisen piristävän keiton meidän ruokapöytäämme tälle päivälle.
400 g maustamattomia broilerisuikaleita
1 pieni sipuli
2 dl porkkana raastetta
1 l vettä
1 kanaliemikuutio
1 pss kananuudelia +
maustepussukka nuudelien joukosta
2 tl savupaprikajauhetta
2 tl currya
1/2 tl ruususuolaa
n. 1 dl creme fraichea

Paista broilerisuikaleet ja sipuli silppu kypsiksi. Lisää joukkoon karkeaksi raastettu porkkana. 
Kaada vesi ja pilpusta nuudelit joukkoon.
Mausta keitto ja lisää loppuvaiheessa vielä creme fraiche.

Mukavia herkkuhetkiä maittavan keiton ja upean auringon paisteen kera toivottelee Tupu 😊Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…