Valkosipulikastike


Erittäin herkullista ja ihanaa uutta vuotta teille kaikille.


Meillä uusi vuosi vietetään rauhallisissa merkeissä. 
Eilen vietimme Mumskun 70-vuotis juhlia lähisuvun kanssa. Pari päivää meni joutuisasti leipoen ja ruokia suunnitellen sekä valmistellen.

Juhlista kotiin päästyä innostuin vielä vaihtamaan jouluverhot pois ikkunoista ja vaivasin tälle päivälle pizzapiirakka pohjan valmiiksi.

Tänään siis tein vain kebab päällisen ja (tyttäret laittavat piiraan uuniin) juuri sain tuoretta tietoa kotosalta, että poikaystävä siellä valmistelikin  tämän pizzapiirakan 😍 loppuun.
Tästä pizzapiirakasta on tullut meidän nuorten hitti numero yksi. Sitä saisi olla valmistamassa vaikka joka viikonloppu. Nytkin tein taikinan kaksinkertaisena, että tytär saa taikinan mukaansa huomenna, kun lähtee taasen kotiinsa Poriin. 
Tänään kävin myös alennusmyynneissä katselemassa itselleni talvitakkia, mutta sitä oikeaa ei vain lytynyt. Tai olihan siellä upea takki juuri minulle takoitettu, mutta hintakin oli yhtä upea, melkein kaksi sataa euroa 😖



Valmistin tänään myös tälläisen kylmään valkosipulisen kastikkeen. Tätä voi hyvin laittaa tuon kebabpiiraan päälle tai vaikka dipata sipsejä tai nakkeja iltasella uutta vuotta vastaanottaessa.
Tälläisille kasteille löytyy aina paikkansa, vaikka kepakoiden tai jauhelihapullien kaverina.

Tähän kastikkeeseen tulee uunissa paistettuja valkosipuleita kaksi kappaletta, jotka jo viikolla paistelin jauhelihamurekkeen kanssa samaan aikaan.
Eli Leikkaa valkosipulista kanta pois ja lorauta tilkka oliiviöljyä kynnen sisään ja mausta ripauksella suolaa sekä rippusella rosmariiniä.
Siellä uunissa saa sitten muhiskella puolisen tuntia.
Nämä herkut on nyt jäähtynyt ja makustunut jääkaapissa pari päivää ja tänään tosiaan rutistin valkospulit tähän kastikkeen sekaan. 
Tähän kastiin tuli kaksi kokonaista valkosipulia. 
Näin uunissa kun paistelee valkosipulit niin maku loivenee niin paljon, että valkosipulia olisi saanut olla mielestäni jopa enemmänkin kastissa.



Sitten kastikkeen valmistukseen.

1 dl creme fraiche a
1 dl turkkilaista jogurttia
2 kokonaista paistettua valkosipuli
1 rkl savustettua paprikajauhetta
ripsaus sormisuolaa
1/2 tl mustapippuria rouheena


Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja kannattaa haarukalla muusata pehmeät valkosipulin kynnet kastikkeen joukkoon. Näin saa valkosipulin makua koko kastikkeeseen. Sitten vain jääkaappiin pariksi tunniksi makustumaan ja sitten herkuttelemaan. 



Kommentit

  1. Hyvää Uutta Vuotta Tupu. :) Kastike vaikuttaa hyvältä, nuo paahdetut valkosipulitkin onkin kokeiltava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle.
      Minä rakastan näitä uunivalkosipuleita. Usein teen jos vain uunissa jotakin ruokaa teen kaveriksi. Sitten jääkaapissa odottaa valkosipulit vuoroaan minne sitten laittelenkin joukkoon.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)