Uunilohi riisipedillä



Minulla on tullut aivan perinteeksi laittaa joulu aina Itsenäisyyspäivänä. Niin nytkin. 
Jouluverhot tuli siliteltyä ja ripustettua sekä pikkukuusi (muovinen) tuli eteiseen koristeltua. Tontut pääsi paikoilleen ja jokunen valo ikkunoihin tuli laitettua.
Tästä on hyvä aloittaa joulun odotus.

Jouluisia ruokia ei ole tullut vielä kamalasti tehtyä, mutta 
reseptikirjaset tänään hain kaapin kätköistä ja alan niitä vielä iltasella selailemaan.
Jos saisi jotain uusiakin ideoita näiden perinteisten jouluruokien ja leivonnaisten kaveriksi.
No, aika näyttää mitä sitä keksii tehdä. Nyt vain katsellaan ja aletaan pikkuhiljaa hommiin, ettei koko touuhu jä vallan sana helinäksi.




Lauantaina tuli tehtyä pitkästä aikaa lohesta ruokaa.
Tällä kertaa laitoin riisit ja kasvikset pataan ja kumosin lohen nahkapuoli ylöspäin riisiseoksen päälle.
Voi tokkiinsa oli kyllä hyvää.

Mietin ihan tässä, että olenko ennen edes tajunnut tehdä tälläistä ruokaa kalasta.
Yleensä minulla on päätynyt riisin päälle broileria eikä kalaa.





n. 400 g lohifilee
1 rkl sitruunanmehua
2 tl tilliä
1 tl sitruunapippuria
1 tl sormisuolaa

2 dl basmatiriisiä
2 dl uunikasviksia
2 dl vettä
2 dl kermaa
vajaa 1 tl ruususuolaa
1 tl tilliä
1 tl sitruunapippuria
1 rkl sitruunanmehua

tilliä


Mausta lohifile paria tuntia ennen syömistä ja laita odottamaan lautaselle jääkaappiin.
Laita kaikki riisistä mausteisiin uunivuokaan ja sekoita keskenään.
Nosta jääkaapista lohifile riisiseoksen pälle nahkapuoli ylöspäin.
Paista uunissa 175 asteessa noin puoli tuntia.

Ota vuoka uunista ja haarukkaa sekä veistä apuna käyttäen rullaa lohesta nahka pois. 
Ripottele vielä pinnalle hieman tilliä koristeeksi.


Kommentit

  1. Kiva on joulua laitella:) Meilläkin on verhot vaihdettu ja tekstiilit muutenkin vähän jouluisempiin väreihin. Tuo kala on varmasti hyvää! Itse en voi allergian takia syödä ollenkaan kalaa, mutta muu perhe kyllä tykkää kovasti kalaruuista! Mukavaa toista adventtia ja leppoisaa sunnuntai-iltaa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inhottavia nuo allergiat, mutta minkäs teet nykyään niin tavallisia.
      Meillä onneksi kaikki pystyy kalaa syömään ja tykkääkin siitä hirveästi.

      Poista
  2. Kiva idea. On tullut tehtyä lohta vain perunapedillä. Kuinka ei ole tullut edes mieleen, että voisi myös riisipedille laittaa :D Heti kokeiluun. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ella. Minulla oli myös ensimmäinen kerta riisipedillä. Mutta ei taatusti viimmeinen.

      Poista
  3. Hyvä idea tehdä padassa lohta. Pitää testata. :) Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura, eipäs ole meitinkään perheessä ennen padassa kalaa tehty.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)