Kinkun kierrätys pasta




Täällä sitä vietetään joulupäivää kotosalla. 
Ulkona on niin ihanan näköinen ilma, että tekisi heti mieli lähteä heti kävelylle.
(Eilis illan kävelyllä tapasin joulupukinkin.)
Mutta ensin tärkeimmät eli ruoka ja pyykit.
Toinen koneellinen on pyykkiä pyörimässä koneessa. Tytär toi kunnon kassilliset pyykkiä tullessaan Porista lomille ja nyt viimmeisiä niistä peseskelen.




Tänä vuonna osasin kerrankin ostaa ja tehdä juuri oikeat määrät jouluruokia.
Minä kun olen sellainen etten mieluusti kahta päivää enepää samaa ruokaa söisi.
Jouluruoissa varsinkin tulee mitta täyteen nopeasti.
Kinkkukin on melkeinpä syöty. Siivutin koko lopun kinkun eilen lautaselle ja laitoin hernerokkalihat pakastimmeen odottamaan keittoon pääsyä.

Tämän päivän ruokaan ajattelin pienen palan piilottaa jouulukinkusta ja loput menee sitten parempiin suihin ihan sillaisenaan.
Hups heijaa, hieman yli kuuden kilon kinkku on huvennut kuin salaa jääkaapin uumenista. Mutta hyvä niin. 


Edellis yö meni lukiessa.
 Nautin nyt tästä lomasta ja luen yölläkin niin pitkään kun haluan kirjoja. Yhden aikaan viime yönä sain luettua Markku Mantilan kirjan On toinenkin polku taivaaseen. Todella mielenkiintoinen lukukokemus Peräseinäjoen kylän tapahtumista. Millään ei voinut jättää kirjaa kesken vaan täytyi saada luettua kirja looppuun asti vaikka silmäluomia jo välillä luupottikin.
Seuraavaksi pääsi luettavaksi vähän kevyempää kirjallisuutta Cecelia Ahern Kuinka rakastutaan. Toivottavasti seuraava yö menee yhtä mukavissa merkeissä lukiessa, kun tämä edellis yökin.



Keitä spagetti pussin ohjeen mukaisesti ja jätä n. 2 dl keitinlientä talteen.
Paista pieni punasipuli, 2 murskattua valkosipulin kynttä ja pari kourakinkkukuutioita pannulla.
Lisää kinkkuseokseen keitetty pasta ja liemi sekä créme fraiche purkki. Raasta joukkoon noin desin verran parmesaania. Mausta mustapippurirouheella sekä ripauksella ruususuolaa ja chilijauhetta.
Sekoita vielä joukkoon purkillinen rucolaa ja ruoka on valmis nautittavaksi. 


Kommentit