Tomaatti-halloumipaistos



Nyt on tomaatit olleet tarjouksessa ja niitä on tullut ostettua oikein kunnolla.
Eilen tehdessäni joka viikoista inventaariota keittiössä huomasinkin osan tomaateista olevan jo hieman pehmeitä. Siispä mietin illalla hyvää reseptiä tomaateille ja tälläisen reseptin raapustin ruokavihkooni.

Kyllä vain mulla on ruokavihko.
Sinne aina kirjoittelen vinkit hyvistä resepteistä tai ideat uuden reseptin luomiseen.
(Siispä vihko voi välillä olla aika kaoottisenkin näköinen jonkun ulkopuolisen silmin nähden.)
Sitten viikon ruokalistoja kirjoitellessani katselen vihkon viimeisintä aukeamaa.
Yleensä yksi sivu riittää yhden viikon rustauksille.
Rastitan tai viivaan aina ne ruoat jotka on aukeamalta tullut tehtyä, näin pysyn hyvin perässä mitkä resepteistä on tullut kokeiluksi. Sivua kääntäessä on helppo kirjoittaa kaikki ruksaamaton seuraavalle sivulle, jos resepti tai ruoka vielä kiinnostaa.

HUOM:
Huomasittehan ihanan korvamadon jonka olen saanut veljeni tytöltä.
Se liikkuu klemmareiden välissä aukeamalta toiselle 😜




Täällä on tänään hiljaista kuin huopatossutehtaassa. Meillä on peräti kolme lasta tänään hoidossa. Osa lapsista on vapaapäivällä vanhempiensa kanssa ja yksi toipumassa kuumeilusta kotosalla.

Niinpä päätimme Ukkoseni kanssa viettää hyvin ansaitun puolipäivä vapaan eli Ukkoseni on nyt aamupäivän menoillaan ja minä taas sitten iltapäivän.
Mukava pieni irtiotto arjesta näin keskellä viikkoa.
Ajattelin käydä kaikessa rauhassa kaupassa ostelemassa loppuviikon sapuska ainekset.

Aamupäivästä kävin hoidokeiden kanssa pidemmällä puistossa.
Aivan mielettömän ihana auringon paiste helli meitä reissullamme. Pakostakin suu vetäytyi hymyyn ja askel keveni. On se kumma kuinka tuo aurinko saa ihmeitä aikaan.



3 tomaattia
1/2 pkt halloumjuustoa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl basilikaa
ripaus sormisuolaa
1/2 dl parmesaania




Leikkaa tomaatit viipaleiksi samoin halloumijuusto.
Asettele ne vuoronperään uunivuokaan.
Mausta ja ripottele päälle vielä parmesaanijuustraaste.
Laita uuniin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi tai kunnes juusto on saanut hieman väriä pintaansa.
Anna vuoan hieman jäähtyä ennen tarjoilua, ettet polta suutasi kuumalla tomaatilla.

Kommentit

  1. Voi nam että tuo paistos näyttää hyvältä, pakko kokeilla:) Mukavaa keskiviikkoa♥

    VastaaPoista
  2. Oi nam! Ihana lisuke tomaateista. Itsekin olen tehnyt nyt paljon tomaattia hyödyntäen mm. sosekeittoja. :) Ja pienet miniluumutomaatit uunissa paahdettuna ovat niin hyviä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain tomaattilisukkeet niin herkullisia. Voisi syödä vaikka joka aterialla ja taivas on vain rajana mitä näistä herkuista keksii valmistaa.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)