Täytetyt tortellonit kanasalaatissa



Tuli tässä iltasella tuttuun tapaan sekoitettua tämä helppoakin helpompi vuokaleipä taikina jääkaappiin. 
(Montakohan vuokaleipää tällä viikolla tulee tehtyä, jääkö viime viikon kaksi vuokaa historiaan ja leivotaan tällä viikolla leipiä peräti kolme kappaletta. Saas nähdä.)
Huomenna saa taas laittaa uuniin ja paistaa vain kypsäksi.
Tällä kertaa osan jauhoista korvasin täysjyvä spelttijauhoilla.
Taas saadaan herkutella lasten kanssa ja aina on leipä eri makuinen.

Eilen tuli käytyä iltasella tyttäreni kanssa kaupassa.
Itse tykkään juuri siitä, kun tytär on välillä itse katsomassa kaupassa mistä tykkää ja voimme kaksin katsella esim. terveellisempiä vaihtoehtoja joillekin tuotteille.
Nyt tosiaan kävimme yhdessä hyllyjä läpi ja tytär löysi täytetyt tuore tortelloneja hyllystä.
Oli kuulemma Ruotsissa pari vuotta sitten saanut tädillään tälläisiä ja niinpä meidänkin ostoskoriin tälläiset päätyivät.
Itse en ole ostanut kun tuorepastaa nauhana joskus ja aika harvakseen sitäkin.
Niinpä nämä olivat minulle uusi tuttavuus.
Mutta täytyy kyllä sanoa, että herkullisia olivat ja ostin tänään jo toisen paketin jääkaappiin odottamaan seuraavaa kokkailu kertaa.
Onneksi tällä tuorepastallakin on yllättävän pitkä säilymis aika.
Ei tietenkään vedä vertoja kuivapastan säilyvyydelle sehän on varmaan vuoden ja kahdenkin välissä.




Tällä kertaa tein salaatin näiden juustolla ja aurinkokuivatulla tomaatilla täytettyjen tortellonien kaveriksi.
Ensi kerralla ajattelin kunnon kastiketta tomaatista, juustosta tai pestoa, nam.
Katsotaan nyt mitä herkkua sitä vielä tulee mieleen ennen seuraavaa herkuttelu kertaa.


Keitä torellonit paketin ohjeen mukaan.

Sillävälin juuri ja juuri kerkiää repiä salaatin kulhoon ja lohko tomaatit sekä kurkun joukkoon.
Minulla oli broilerin sisäfilee paloja jääkaapissa ja paloittelin nekin mukaan, niin saatiin salaatista vielä täyttävämpi.
Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja mausta.

Lopuksi salaatin päälle oliiviöljyä ja ripaus sormisuolaa sekä rouhittua mustapippuria.




1 pkt/  täytettyjä tortelloneja 
(aurinkokuivattu tomaatti ja juusto täytteenään)

1/2 pss friseesalaattia
2 tomaattia
10 cm kurkkua
5 broilerin sisäfileen palaa

PINNALLE:

1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
2 rkl oliiviöljyä


Kommentit