Pizzapiirakka



Pizzapiirakka taisi päästä meidän perheen suosikki määttöruoaksi ensi kokkailulla.
Tästä piti tulla kebabrulla, mutta kun sain täytteet pizzapohjan päälle en millään hennonniut kääräistä tätä rullalle, niin oli kaunis tarjottava näinkin.
Ja uskokaa tai älkää pizza hupeni parempiin suihin nopeaa vauhtia, mutta hyvä niin.




Löysin pari viikkoa sitten Me naiset lehdestä mielettömän hyvän pizza taikina ohjeen.
Tällä ohjeella tehdessä ei kaulinta tarvitse laisinkaan, vaan tämä on niin helposti muokattavaa taikinaa, että käsin voi muotoilla ja venytellä pizza pohjan halutun malliseksi.
Viimme viikonloppuna tuli tehtyä jo pizzoja tällä ohjeella.



Tästä ohjeesta tulee joko kaksi isoa pizzapohjaa tai yksi koko pellillinen.


PIZZAPOHJAN OHJE

7 1/2 dl vehnäjauhoja
3 1/2 dl vettä
1/2 tuorehiivaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl ruususuolaa


Kaada haalea vesi kulhoon ja murenna hiiva joukkoon. 
Sekoita huolella, että hiiva liukenee nesteeseen.
Lisää suola ja kahdessa erässä jauhot.
Pyöräytä taikina tasaiseksi, mutta älä kuitenkaan vaivaa taikinaa turhaan.
Lisää lopuksi öljy.
Peitä kulho muovikelmulla ja nosta vuorokaudeksi jääkaappiin kohoamaan.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja taputtele ilmakuplat pois. 
Peitä taikina liinalla ja anna kohota vielä tunti.
Muotoile sormin jauhoja apuna käyttäen haluamasi muotoiseksi.

Paista pizzapohja uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pohja on saanut kauniiin värin pintaansa.




Tällä kertaa laitoin paistetun pizzapohjan päälle kebab-lastuja, sipulia ja 1 dl valmista tomaattista pastakastiketta maultaan valkosipuli-basilika.
Maustoin itse vielä kastiketta basilikalla ja valkosipulirouheella.
Paistoin nämä pannulla sillä välin kun pizzapohja oli uunissa.

Tämän lämpimän kebabseoksen lisäksi pinnalle tuli friseesalaattia, tomaattia, kurkkua, juustoraastetta sekä chilimajoneesia.
Sitten pizzapiirakka onkin valmis nautittavaksi.



Tänään on tullut lueskeltua.
Onnelliset ihmiset lukevat ja juovat kahvia tuli luettua ja nyt arvottiin aikalisä seuraavaksi kirjaksi.
Onnelliset ihmiset lukevat ja juovat kahvia on kertomus surusta ja siitä irti pääsemisestä, rakkautta unohtamatta. 
Nopea lukuinen kirja raskaasta aiheesta kevyesti kirjoitettuna.


Kommentit

  1. Voi apua tosiaan näitä sinun tekemiä herkkuja kun näyttävät aina niin super herkullisilta että vesi kihahtaa heti kielelle:) Ihanaa viikonloppua❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, tosiaan piti kebabrullaa tulla, mutta herkkua oli ilman rullaakin 😆
      Mukavaa viikonloppua sinulle.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)