kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Lihamureketta ja lohkoperunoita herkkusienikastikkeessaTämä viikko on menty tihkusateisissa merkeissä, mutta kirjastossa olemme hoidokeiden kanssa päässeet käymään ja kerrankin oikein saatu rauhassa valmistella isäinpäivän lahjoja hoidokeiden isille, mutta näistä sitten myöhemmin lisää.

Viime viikonloppu oli poikakaveri voittoinen,
 ensin vanhempi tytär oli poikaystävänsä kanssa meillä kyläilemässä ja seuraavana nuoremman poikakaveri tuli meille kyäilemään.
Vanhemman tytön poikaystävän kyydissä tuli käytyä jopa kaupoillakin.

Ihania nämä nuoret, kun huolivat äiteenkin mukaan kauppareissulle.
(Nuoremman ystävällä ei vielä autoa ole mutta mukavasti on Äitee saanut mukana olla shoppailemassa  näilläkin reissuilla.)
Sunnuntaiksi tuli tehtyä uunissa mureketta ja lohkoperunoita sekä herkkusieni kastike.
Tuo herkkusienikastikkeen olen tänne jo niin moneen kertaan laittanut, etten kehtaa enään siitä edes kirjoittaa enempää samoin lihamurekkeeseen lisäsin vain kuivattuja pieninä sienen murusia joukkoon.

Mutta lohko- eli veneperunat pääsevät tänään suurennuslasin alle.
Pesin hyvin nuo kymmenkunta suh´koht saman kokoista perunaa.
Lohkoin ne kuorineen neljään tai kuuteen osaan ja laitoin ne veteen odottamaan uuniin pääsyä.
Tein öljyseoksen valmiiksi.
Kuivasin perunat puhtaalla leivinliinalla hyvin kuiviksi ja kaadoin öljyseoksen lohkopottujen joukkoon.
Sekoittelin vielä lusikkaa apuna käyttäen kaikki hyvin sekaisin.
Kun kaikki potun palat ovat saaneet osakseen maustetta, niin kaada koko komeus uunivuokaan.
Muista lusikkaa apuna käyttäen valuttaa joka ikinen maustettu öljytippa perunoiden pintaan.
Pisteenä i:n päälle riko kaulinta apuna käyttäen kolme voileipäkeksiä ja ripottele murut vielä uunivuoassa olevien maustettujen ja öljyttyjen perunoiden pintaan.
Lupaan teille, että potuista tulee tavattoman herkullisia.

Oikeastaan voin teille kertoa, että juuri huomenissa hoidokeidenkin kanssa herkuttelemme tällä samaisella lohkoperunareseptillä.
Silloin syömme vain uunimakkaraa murekkeen sijaan.

Tämän verran jäi koko ruoasta, kun ensin pääsimme kolmeen pekkaan aloittamaan herkuttelun.
No, Ukkoseni söi tyytyväisenä loput, kun kerkesi tulemaan ruokapöytään.

n. 10 raakaa perunaa

2 tl timjamia
1 tl rouhittua mustaapippuria
2 tl savustettua paprikajauhetta
1/2 tl chilrouhetta

Pintaan:

n. 1/2 dl voileipäkeksejä rouheena

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…