Herkkusienikeittoa ja viikonruokalista

   
Tämän herkkusienikeiton valmistus on niin helppo ja aineistakaan valmistus ei voi jäädä kiinni.
No, sienistä valmistettut ruoat jakavat meidät ihmiset kahteeen kastiin eli me jotka voisimme syödä sieniä vaikka ja kuinka tai sitten ei ollenkaan, jopa sienien haistaminen voi olla jo jollekin ihmisille aivan liikaa.
No, onneksi minä en kuulu näihin viimmeksi mainituihin, vaan rakastan sieniruokia samoin kuin Ukkoseni ja tyttäreni.
Siispä meillä niitä siksi syödäänkin paljon...nytkin on viikon sisään ollut kolme sieniruokaa tarjolla.

Kyselin eilen tytöltä, että voisinko maanantaksi vielä valmistaa herkkusienikeiton ja kun asia passasi niin tässä sitä sitten tulee.

Tämä alakuvan helppoakin helpompi vuokaleipä on kulkenut meidän tuvassa kuukauden verran mukana.
Eli valmistettu on kahden tai kolmen päivän välein leipää. Eikä vieläkään näy kyllästymisen merkkejä, siispä tanäkin iltana laitan taikinan yöksi kohoamaan jääkaappin ja aamulla meillä on vastapaistettua leipää tarjolla.


Tänä viikonloppuna tuli käytyä kädentaidot messuilla Ukkoseni siskon kanssa.
Olihan siellä kierreltävää ja ihmeteltävää kerrakseen. 
Lankoja sekä pari joululahjaa tuli osteltua.
Kerrassaan ihana kokemus...
Kotiin päästessä oli kyllä jalat niin rättipoikki väsyneet. Mutta kummasti sitä virkosi, kun ystävä tuli kyläilemään.

Sunnuntain vietimmekin tyttären kanssa huonekalujen paikkoja siirrellen ja muutenkin siivoillen paikkoja.
Vaatteita on nyt kaapissa odottamassa parempaan kotiin pääsyä, peräti kaksi kassillista.

Nauroin tyttärelle siivottuamme, että mitä oikein voisi tehdä, kun haluaisin samaan aikaan katsella elokuvia ja neuloa, lukea tehdä palapeliä ja kirjoitella blogia?
Siis olen tämän aijemminkin teille sanonut, mutta minun päivässääni on aivan liian vähän tunteja kaiken ihanan toteuttamiseen.


250 g herkkusieniä
1 sipuli
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
2 dl kermaa
1 kasvisliemikuutio
1/2 tl rouhittua mustapippuria
3/4 tl ruususuolaa



Siivuta sienet esim. munaleikkuria apunakäyttäen.
Silppua sipuli ja paista pienessä öljytilkassa sienet ja sipulisilppu niin, että sienistä irronnut neste haihtuu ja sipuli saa makua.
Eli noin viisi minuuttia sieni/sipuliseosta paistettuasi sirottele joukkoon vehnäjauhot.
Sekoittele kattilaa pohjasta asti, niin ettei jauhot pala kattilan pohjalle.
Kaada joukkoon vesi ja kerma sekä kasvisliemikuutio ja mausteet.
Anna vielä kiehahtaa ja sekoittele kunnolla keittoa, ettei pääse jauhot ja keitos palamaan pohjaan.
Minä vispasin oikein vispilää apuna käyttäen jauhot ja nesteen sekaisin. Näin välttyy paakuilta keitossa.
Toki kannattaa välttää vatkaamasta liian voimakkaasti, ettei sienet ole pienen pieninä paloina keitossa, vaikka eihan sekään makua haittaa 😋




Lupasin teille viimme viikolla, että ruokalistat tulevat taasen tänne tupun tupaan joka viikon alku puolella näkyviin.
Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille lukijoille.
Nyt lähden laittelemaan pyykit kuivumaan ja herättelemään hoidokeita välipalalle.



Kommentit