kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Herkkusienikeittoa ja viikonruokalista

   
Tämän herkkusienikeiton valmistus on niin helppo ja aineistakaan valmistus ei voi jäädä kiinni.
No, sienistä valmistettut ruoat jakavat meidät ihmiset kahteeen kastiin eli me jotka voisimme syödä sieniä vaikka ja kuinka tai sitten ei ollenkaan, jopa sienien haistaminen voi olla jo jollekin ihmisille aivan liikaa.
No, onneksi minä en kuulu näihin viimmeksi mainituihin, vaan rakastan sieniruokia samoin kuin Ukkoseni ja tyttäreni.
Siispä meillä niitä siksi syödäänkin paljon...nytkin on viikon sisään ollut kolme sieniruokaa tarjolla.

Kyselin eilen tytöltä, että voisinko maanantaksi vielä valmistaa herkkusienikeiton ja kun asia passasi niin tässä sitä sitten tulee.

Tämä alakuvan helppoakin helpompi vuokaleipä on kulkenut meidän tuvassa kuukauden verran mukana.
Eli valmistettu on kahden tai kolmen päivän välein leipää. Eikä vieläkään näy kyllästymisen merkkejä, siispä tanäkin iltana laitan taikinan yöksi kohoamaan jääkaappin ja aamulla meillä on vastapaistettua leipää tarjolla.


Tänä viikonloppuna tuli käytyä kädentaidot messuilla Ukkoseni siskon kanssa.
Olihan siellä kierreltävää ja ihmeteltävää kerrakseen. 
Lankoja sekä pari joululahjaa tuli osteltua.
Kerrassaan ihana kokemus...
Kotiin päästessä oli kyllä jalat niin rättipoikki väsyneet. Mutta kummasti sitä virkosi, kun ystävä tuli kyläilemään.

Sunnuntain vietimmekin tyttären kanssa huonekalujen paikkoja siirrellen ja muutenkin siivoillen paikkoja.
Vaatteita on nyt kaapissa odottamassa parempaan kotiin pääsyä, peräti kaksi kassillista.

Nauroin tyttärelle siivottuamme, että mitä oikein voisi tehdä, kun haluaisin samaan aikaan katsella elokuvia ja neuloa, lukea tehdä palapeliä ja kirjoitella blogia?
Siis olen tämän aijemminkin teille sanonut, mutta minun päivässääni on aivan liian vähän tunteja kaiken ihanan toteuttamiseen.


250 g herkkusieniä
1 sipuli
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
2 dl kermaa
1 kasvisliemikuutio
1/2 tl rouhittua mustapippuria
3/4 tl ruususuolaaSiivuta sienet esim. munaleikkuria apunakäyttäen.
Silppua sipuli ja paista pienessä öljytilkassa sienet ja sipulisilppu niin, että sienistä irronnut neste haihtuu ja sipuli saa makua.
Eli noin viisi minuuttia sieni/sipuliseosta paistettuasi sirottele joukkoon vehnäjauhot.
Sekoittele kattilaa pohjasta asti, niin ettei jauhot pala kattilan pohjalle.
Kaada joukkoon vesi ja kerma sekä kasvisliemikuutio ja mausteet.
Anna vielä kiehahtaa ja sekoittele kunnolla keittoa, ettei pääse jauhot ja keitos palamaan pohjaan.
Minä vispasin oikein vispilää apuna käyttäen jauhot ja nesteen sekaisin. Näin välttyy paakuilta keitossa.
Toki kannattaa välttää vatkaamasta liian voimakkaasti, ettei sienet ole pienen pieninä paloina keitossa, vaikka eihan sekään makua haittaa 😋
Lupasin teille viimme viikolla, että ruokalistat tulevat taasen tänne tupun tupaan joka viikon alku puolella näkyviin.
Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille lukijoille.
Nyt lähden laittelemaan pyykit kuivumaan ja herättelemään hoidokeita välipalalle.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…