Helppo vuokaleipä



Vuokaleipä jonka ohje on niin helppo, että tällä viikolla on jo tullut tätä tehtyä kahteen eri otteeseen.
Tämän viikon leivät ovat olleet aivan perus ohjeella tehtyjä, mutta ensi viikolla ajattelin vaihtaa osan jauhoista neljänviljan hiutaleiksi tai ruisjauhoiksi. Samoin nesteeksi taitaa päästä maustamaton jogurtti, jonka päivämäärä tulee vastaan ensi viikon loppu puolella.
Tätä on niin helppo varioida, mitä kaapista löytyy taktiikalla olevat ohjeet ovat minun lemppareitani.
Katsoo nyt tuleeko tehtyä kumpanakin versiona vielä ensi viikollakin, koska niin on helppo tämä ohje.

Käytiin äsken Ukkoseni kanssa kaupassa ja ostin itselleni vuorilliset farkut.
Nyt ei tarvitse ulkona palella lasten kanssa, kun on lämpöiset housut jalassa.
Tänään olikin lämmin päivä ja olimme ensin kirjastossa heti aamutuimaan ja siitä sitten ulkona kunnon tovin. Iltapäivänäkin saimme vielä kunnon happihyppelyt ennen vanhempien tuloa.

En tiedä onko sitä vanhemmiten tullut vielä enemmän vilukissaksi, kun jo nyt täytyy pukea itselleen kunnolla vaatetta päälle ettei palele ulkoillessa.
Saunaankin haluaisi lämmittää joka ilta, että saa lämmintä luihin ja ytimiin asti.
Olen kyllä tiedostanut aina sen, että olen herkästi palelevaa sorttia ja siksi ehkä olenkin pitänyt aina enemän kesästä ja keväästä, kun syksystä ja talvesta.
No, tämähän on ihan pukeutumis kysymys ja siksi kait olenkin alkanut kerros pukeutumaan oikein kunnolla ja syksy kin on päässyt suosikikseni vihdoin ja viimmein.

Onneksi tuo meidän Mumskukin tietää, että olen vilukissa ja kutoo aivan ihania pitkiä villasukkia minulle.
Nytkin sain tälläiset haitari sukat, jotka voi pitää pitkinä tai rullata vähän alemmaksi nilkkoihin.
Kyllä näillä kelpaa ulkona temmeltää.




Tästä ohjeesta tulee siis yksi vuokaleipä.

OHJE:

3 dl kylmää vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl ruususuolaa
6 dl vehnäjauhoja






Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin ja kaada silikooniseen suorakaiteiseen leipävuokaan.
(Tottahan toki tähän voi käyttää metallistakin leipävuokaa, mutta se täytyy voidella hyvin.
Minä olen nykyään näiden helppojen ja mukavien silikonivuokien kannattaja.)
Laita vuoassa oleva taikina yön ajaksi kohoamaan jääkaappiin.
Aamulla vain uuni päälle 175 asteeseen ja jääkaapista taikina vuokineen uuniin.
Kyllä vain kylmään uuniin, jossa se saa olla tasan tunnin.

Sitten leipä onkin valmis.
Uunista otettaessa olen kietonut leivän kunnolla leivinliinaan ja antanut jäähtyä sen sisällä noin vartista puoleen tuntiin.



Tästä ei voi olla pitämättä.
Rapea kuori ja ihanan ilmava sisus, ja niin herkullinen.
Nyt vain kaikki kokeilemaan ja herkuttelemaan.


Kommentit

  1. Tämä menee kokeiluun kunhan ehdin! Nam!
    Joo, iän mukana alkaa kummasti pukea riittävästi.
    Muistan miten vähissä vaatteissa sitä piti teininä kulkea.. Nyt omat teinit kulkee kintut puoleen sääreen asti paljaina. HUoh.. Vielä en jaksa naputtaa asiasta mutta kunhan pakkanen kiristyy, niin pakkohan niiden on vähän suojata nilkkojaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, minä olen nyt Kolme viikkoa tehnyt joka viikko ainakin kolme tämmöistä leipää. Eikä ainakaan vielä olla kyllästetty.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)