kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Siskonmakkarakastike



Tänään näin kaupungilla poikaa sekä hänen tyttöystäväänsä sekä Mumskua.
Käytiin syömässä ja rupattelemassa keskustan salaattibaarissa.
Huh huh, oli hyvät salaatit taasen tarjolla.
Siitä jatkoimme Mumskun kanssa veljelleni ja hänen tyttöystävälleen kylään.
Nyt sitä ollaan taasen onnellisesti kotosalla.
Pikkuisen alkaa väsy painaan silmäluomia, mutta yritän nyt kuitenkin jaksaa katsella uuden ohjelman
"Olet mitä syöt" teeveestä.

Ette kyllä usko, mutta melkein koko vapaa-aikani istun nykyään teeveetä katsoen ja kutoen.
Mutta pian on viimeinen torkkupeite valmis ja useat Netflix-sarjat katsottu.
(No, täytyy kyllä myöntää Ylen areenastakin löytyy aivan huippu sarjoja katseltavaksi.)
Laitan kyllä tämän valmistuttua teille kaikista kolmesta peitteestä kuvat.
Sitten taidan aloittaa itselleni uusien villahousujen teon.
Tuolla ulkona kun talvella kököttelee lasten kanssa on aivan pakko olla kunnolla puettu.
Ja nykyiset kokopitkät villahousuni on jo kolmatta talvea käytössä.
Joten eiköhän ole aika tehdä uudet?




Olen tässä kummastunut että vielä löytyy joku näin tavanomainen ruoka, jota en ole ollenkaan kokeillut.
Mutta eilenpä tuli tämäkin ruoka testattua ja hyväksi todettua.
Tämähän on kuin nakkikastike, mutta siskonmakkaroista tehtynä.
Googletin hieman eri versioita ruoasta ennen kokkailujani ja tulin siihen tulokseen ettei ohjetta tarvita vaan uskallan lähteä soitellen sotahan.
Ja tämmöinen kastike meille sitten valmistui tällä kertaa 😋




500 g siskonmakkaroita
1 iso sipuli
1/2 dl vehnäjauhoja
4 dl vettä 
2 dl kermaa
2 rkl ketsuppia
1 rkl sinappia
1 paprika
(tai niinkuin minulla keltaista ja punaista paprikaa)
n.1/2 tl Ruususuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria




Kuori sipuli ja laita se pataan kuullottumaan.
Älä pidä liettä liian kovalla lämmöllä vaan anna sipuleiden hautua pikkuhiljaa.
Lisäile kokoajan siskonmakkaroita sipulien joukkoon pataan.
Ravistele pataa vähänväliä niin, että sipulit sekä makkarat hieman saavat väriä pintaansa, mutta eivät pala ja jää kiinni padan pohjaan.
Halutessaan voi joukkoon laitta tilka öljyä.

Nakkien ollessa hieman tummenneita ja sipulin ihanan paahtunutta lisää joukkoon jauhot.
Sekoittele hetki kunnolla, ettei jauhot jämähdä padan pohjaan ja pala kiinni.
Lisää sitten vesi sekä kerma joukkoon.
Tässä vaiheessa mukaan voi laittaa myös ketsupin, sinapina sekä mausteet.
Nyt vain pieni kiehautus, että kastike saa sakeentua ja kastike on valmis syötäväksi.
Tämän kastikkeen voi tarjota niin keitettyjen perunoiden, perunamuusin tahi riisin kaverina.

Kommentit

  1. Voi nam kun näytti hyvältä! Mukavia syyspäiviä❤️

    VastaaPoista
  2. Hei, taitaa olla uusi resepti minulle tämä siskonkastike:)
    Pitäisi varmaan kokeilla, tykkään siskonmakk.keitosta ja varmaan on kastike myös maittavaa:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.



Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.



Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…