Siskonmakkarakastike



Tänään näin kaupungilla poikaa sekä hänen tyttöystäväänsä sekä Mumskua.
Käytiin syömässä ja rupattelemassa keskustan salaattibaarissa.
Huh huh, oli hyvät salaatit taasen tarjolla.
Siitä jatkoimme Mumskun kanssa veljelleni ja hänen tyttöystävälleen kylään.
Nyt sitä ollaan taasen onnellisesti kotosalla.
Pikkuisen alkaa väsy painaan silmäluomia, mutta yritän nyt kuitenkin jaksaa katsella uuden ohjelman
"Olet mitä syöt" teeveestä.

Ette kyllä usko, mutta melkein koko vapaa-aikani istun nykyään teeveetä katsoen ja kutoen.
Mutta pian on viimeinen torkkupeite valmis ja useat Netflix-sarjat katsottu.
(No, täytyy kyllä myöntää Ylen areenastakin löytyy aivan huippu sarjoja katseltavaksi.)
Laitan kyllä tämän valmistuttua teille kaikista kolmesta peitteestä kuvat.
Sitten taidan aloittaa itselleni uusien villahousujen teon.
Tuolla ulkona kun talvella kököttelee lasten kanssa on aivan pakko olla kunnolla puettu.
Ja nykyiset kokopitkät villahousuni on jo kolmatta talvea käytössä.
Joten eiköhän ole aika tehdä uudet?




Olen tässä kummastunut että vielä löytyy joku näin tavanomainen ruoka, jota en ole ollenkaan kokeillut.
Mutta eilenpä tuli tämäkin ruoka testattua ja hyväksi todettua.
Tämähän on kuin nakkikastike, mutta siskonmakkaroista tehtynä.
Googletin hieman eri versioita ruoasta ennen kokkailujani ja tulin siihen tulokseen ettei ohjetta tarvita vaan uskallan lähteä soitellen sotahan.
Ja tämmöinen kastike meille sitten valmistui tällä kertaa 😋




500 g siskonmakkaroita
1 iso sipuli
1/2 dl vehnäjauhoja
4 dl vettä 
2 dl kermaa
2 rkl ketsuppia
1 rkl sinappia
1 paprika
(tai niinkuin minulla keltaista ja punaista paprikaa)
n.1/2 tl Ruususuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria




Kuori sipuli ja laita se pataan kuullottumaan.
Älä pidä liettä liian kovalla lämmöllä vaan anna sipuleiden hautua pikkuhiljaa.
Lisäile kokoajan siskonmakkaroita sipulien joukkoon pataan.
Ravistele pataa vähänväliä niin, että sipulit sekä makkarat hieman saavat väriä pintaansa, mutta eivät pala ja jää kiinni padan pohjaan.
Halutessaan voi joukkoon laitta tilka öljyä.

Nakkien ollessa hieman tummenneita ja sipulin ihanan paahtunutta lisää joukkoon jauhot.
Sekoittele hetki kunnolla, ettei jauhot jämähdä padan pohjaan ja pala kiinni.
Lisää sitten vesi sekä kerma joukkoon.
Tässä vaiheessa mukaan voi laittaa myös ketsupin, sinapina sekä mausteet.
Nyt vain pieni kiehautus, että kastike saa sakeentua ja kastike on valmis syötäväksi.
Tämän kastikkeen voi tarjota niin keitettyjen perunoiden, perunamuusin tahi riisin kaverina.

Kommentit

  1. Voi nam kun näytti hyvältä! Mukavia syyspäiviä❤️

    VastaaPoista
  2. Hei, taitaa olla uusi resepti minulle tämä siskonkastike:)
    Pitäisi varmaan kokeilla, tykkään siskonmakk.keitosta ja varmaan on kastike myös maittavaa:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)