Pizzahyrrät



Viime sunnuntaina tuli oikein todenteolla leivottua ja kokkailtua.
Puoliin viikkoon ollaan nyt syöty kaikkia kokkaamaani.
No, vaikuttihan tähän sekin, että tiesin alku viikon olevan kiireinen.

Ajattelin tästä eteenpäin, että teen ruokalistan vasta sunnuntai-iltana.
Silloin tiedän todellakin mitä jääkaappiin tulee tehtyä ja mitä siellä on valmiina.
Näin ei mene tuo ruokalista aivan harakoille.
Varsinkin nyt, kun tulee tehtyä viikonloppuisin vanhemmalle tytöllekin ruokia ja suolapaloja mukaan.
Teen yleensä kaikkea niin paljon, että itsekin saadaan kunnolla herkutella.
Niinpä viikolla jo suunnittelemani ruoat voivat jäädä kokonaan tekemättä vaikka niin kovasti olen niitä jo suunnitellut.




Nyt tulee tälläistä helppoa herkkua teille tarjolle.
Olen nykyään usein Lidlissä käydessäni ostanut tuoretta lehtitaikinaa rullalla.
Siinä on juuri pellillinen taikinaa ja olen siitä valmistellut niin monet lihapiirakat sun muut herkut.

Tällä kertaa valmistin taikinasta pizzahyrriä.

Ota valmis lehtitaikina pussista ja aukaise rulla.
Laita rullalle palvikinkku ruouhetta ja metwurstia pieniksi leikattuna.
Halutessasi voit paistaa joukkoon yhden sipulin pienenä silppuna.
Mausta basilikalla ja valkosipulirouheella.
Lopuksi vielä juustoraastetta kunnolla päälle.
(Halutessasi täne voisi laittaa oman maun mukaan tuorejuustoa.
Tekisi meinaan täytteestä hieman kiintonaisempaa.
Mutta siis minulla ei tätä tuorejuustoa nyt ollut tässä reseptissä mukana.)

Rullaa levy ja leikkaa noin 2 cm paloiksi.
Ei hätää vaikka täytettä hieman tursuilee yli.
Laita hyrrät leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin ja liiat täytteet aina hyrrien päälle.
Lopuksi vielä ripottele juustoraastetta hyrrien pinnalle sekä voitele reunat kananmunalla.

Sitten vain uuniin 225 asteeseen noin 10-15 minuutiksi.



Näistä herkuista nautimme koko konkkaronkka, niin hoidokit kuin me kotiväkikin.
Jopa tytär sai näitä mukaansa Poriin viemisiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)