Penninvenyttäjän tonnikalapiirakka



Tämä tonnikalapiirakka on kulkenut mukanani yli kolmekymmentä vuotta.
Aina tämä pompsahtaa tietyin väliajoin mieleen ja tätä on valmistettava.
Nyt viimmeisen viikon aikana piirakkaa on tullut perheelle tehtyä peräti kahteen otteeseen.

Tähän piiraaseen ei aineita paljoakaan tarvitse ostella yhdellä tonnikalapurkilla pärjää mainiosti.
Kananmunia ja kermaa toki tulee myös piirakkaan sekä hieman juustoraastetta.
Mutta simppeliä arki piirakkaa vähällä vaivalla sen lupaan.




PIIRAKKAPOHJA

150 g voita tai margariiniä
1/2 tl ruususuolaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä

TÄYTE

1 tlk tonnikalaa öljyssä
1 rkl tilliä
2tl paprikajauhetta
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1-2 dl juustoraastetta

Sekoita pohjan ainekset sekaisin ja levitä taikina piirakkavuokaan jauhotetuin käsin.
Valuta öljy tonnikalapurkista ja kaada tonnikala piirakkataikinan päälle.
Levittele haarukkaa apuna käyttäen kala piirakkataikinan päälle.
Mausta ja sekoita kananmunat ja kerma keskenään.
Kaada kerma/muna seos tonnikalan päälle ja ripottele pinnalle vielä hieman juustoraastetta.
Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin pintaansa.




Tässä iltatee tarjoiluni, tonnikalapiirakkaa yrttiteetä ja mielenkiintoista lukemista.

Kun nuo hoidokit tuolta heräilee, niin alan valmistamaan mutakakkua.
Meidän nuorimmaisella on tänään syntymäpäivä, niin juhlistetaan nyt kakun verran tytön juhlaa.



Kommentit

  1. Nam, ihanan näköinen! 😍 olin ihan unohtanutkin tonnikalapiirakan mahikset, joskus muistan lisänneeni myös sipulia, ei pahanhintaista sekään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain itsekin olen laittanut tähän piirakkaan välillä sipulia tai purjoa.
      Ja maku senkuin paranee.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)