kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Palmikkopeite


Tälläistä peittoa olen tässä ennen kesää aloittanut tekemään.
Kesä vain oli niin helteinen etten millään pystynyt istuskelemaan tämän käsityöni kanssa, joten tekeminen on hieman venähtänyt.

Nyt kun ilman viilenivät vietin viime viikonlopun tämän peiton ja teeveen kanssa. 
Areenasta on tullut katsottua uudemman kerran ruotsalaisen sarjan nimeltään Aika on meidän.
Samoin lauantaina istuttiin tytön kanssa oikein maratoni ja katseltiin netfliksistä elokuvia.Nyt täytyy vain kipaista kaupassa ja aloittaa seuraavan samanlaisen peiton teko.
No, onneksi tämä seuraava peitto on erivärinen ja pituinen, niin ei pääse kyllästymään.

Tein peiton pyöröpuikoiolla numero yhdeksän ja kaksinkertaisella seitsemän veljestä langalla.
Ohje on peräisin Novitan sivuilta nimikkeellä "Neulottu palmikkopeite Novita isoveli".
Mutta niinkuin noissa resepteissänikin en pysynyt kirjaimellisesti ohjeessa.
Minä olen sellainen vastarannan kiiski, olettehan te jo sen huomanneet 😏.Kommentit

 1. Kaunis peite, siinä on ollut tikuttamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Juu, meni siinä istuessa ja teeveetä katsellessa jonkin aikaa.

   Poista
 2. Oi että tuo peitto on ihana! Tuollaisessa on kyllä tekemistä:) Kaunista syksyn aikaa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä käsitöitä on niin mukavaa tehdä, kun katsoo teeveetä. En varmaan osaisi olla enään tekemättä mitään käsillä nykyään. Jäisi teeveet kattomatta 😊

   Poista
 3. Hieno peitto, mikä ihana idea, palmikko ei kyllä multa onnistu millään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ei nuo palmikot nyt niin vaikeita ole kun minäkin, joka olen tumpelo pystyn niitä tekemään. Apu puikon vain vaatii.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…