kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Naudan minuuttipihvit ja marinoidut grillitomaatitMä oon niin onnellinen 😝,
 mun ystävä toi mulle tänään kassillisen kirjoja luettavaksi.

Eikä tässä vielä kaikki, ystis lähti kanssani Ikeaan ja vihdoista viimmein löytyi olohuoneeseemme taulu tai siis taulut. Näit tauluja tuli nyt kaksin kappalein ja niin ihanat sellaiset. 
(Eihän tässä ole metsästetty olkkarin taulua vasta kun vuoden päivät.)  

Vaikka vielä en tauluja seinään saanutkaan, koska ilta oli jo myöhällä kun tulimme shoppailemasta.
Mutta vähän väliä täytyy käydä katsomassa noita ihanan rauhoittavia ja kauniita tauluja olohuoneen sohvalla. Aah... ne on nyt tuossa ostettuna ja pian jo seinällä 💕

Pari viikkoa sitten satuin rikkomaan tyttäreltäni lahjaksi saamani iiihanan lempi tee-mukini pieniksi pirstaleiksi. Siitä asti olen ollut aivan kuin orpo piru markkinoilla.
Nyt sain samalla reissulla neljä yhtä isoa ja kaunista mukia ostettua.
Nyt ei haittaa vaikka muki vahingossa hajoaisi. Aina löytyy tilalle uusi iso tee-muki.
Minä kun en jaksa kokoajan olla kaatamassa ja hauduttamssa lisää teetä mukiini.
Näin pienistä asioista se voi ihmismieli järkkyä 😂

Nyt kuitenkin taulut sekä mukit on ostettu ja kaikki katasrooffin ainekset pois pyyhkäisty.
Olimme nuorimmaisen kanssa viime viikonloppuna kaksistaan kotosalla ja laitoin helpon lounaan meille grilliin.

Atrian naudan minuuttipihvit ja terttukirsikka tomaatteja.
Nämä uudet pihvit ovat niin pikainen ruoka, että kannattaa tarkkaan miettiä missä järjestyjsessä ruoat oikein kypsentää.
(Paketissa on muuten kolme isohkoa pihviä tälläiseen muoviin käärittynä, joten pihvejä ei tarvitse paistella kaikkia edes kerralla.)
Meillä yksi pihvi meni raakana pakstimeen odottamaan seuraavaa kokkaus kertaa ja epäilen, että pihvi päätyy salaattiin jonain kauniina päivänä.
Pistelin puutikulla kirsikka tomaatteihin reikiä. Sitten kaadoin noin n.1 dl fetajuuston marinointi öljyä tomaattien päälle.
1 iso valkosipulin kynsikin pääsi pieniksi viipaloituna mukaan tähän salaattiin. Samoin mustapippurirouhetta ja sormisuolaa ripottelin tomaattien pinnalle.
Sitten olikin ruokamme valmista grillattavaksi.

Ensin laitoin tomaatit grilliin noin kahdeksaksi minuutiksi muhimaan. 
Sitten lisäsin pihvit tirisemään.
Nämä ohkaiset pihvit ei tosiaan kauaa aikaa paistu joten katso, että kaikki muu ruoka on jo suht´koht valmista tarjoiltavaksi.
Minuutti per puoli grillasin näitä herkullisia pihvejä ja sitten oli meidän ruokamme valmista nautittavaksi.

Jos haluat nämä pihvit saa herkullisiksi myös paistinpannulla.
Aika on sama kuin grillatessakin ja maku on niin ihana, suosittelen maistamaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…