kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Muhkea pannupizza


Eilen illalla odotellessamme vanhempaa tyttöä kotiin Porista valmistin oikein kunnon pohjalla olevan pannupizzan. 
Pohja oli muhkeudensa lisäksi myös maukas ja pehmeä.
Meillä kun ei yleensä pannupizzojen pohjia ole kehuttu, mutta nyt sai kaikilta syöjiltä myönteistä palautetta.
Siispä nyt tiedän millä pohjalla tästälähin pizzani väsäilen.

Pannupizza on siitä mukava tehdä, ettei sitä tarvitse kaulita vaan tämänkin vain länttäisin pellille leivinpaperin päälle ja käsin taputtelin paikoilleen.
Simppeliä hommaa.



Eilen tuli muutenkin kokkailtua vielä iltasella seuraaville päiville ruokia, sillälailla puoli valmiiksi..
Kävi vielä niin, että jouduin tekemään uuden ruokalistankin ilta myöhällä, kun tuli hieman muutoksia suunnitelmiin. Mutta nyt pitää viikon ruoat edes hieman paremmin paikkaansa.
En siis takaa koskaan, että ruoat ovat juuri mitä listalla näkyy, vaikka siihen tietysti pyrinkin.


Pizzapohja:

3 dl maitoa
1/2 rkl sokeria
1 tl ruususuolaa
1 pss kuivahiivaa
n.7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Kaada käden lämpöisen maidon sekaan sokeri, suola ja jauhot joihin sekoitettu kuivahiiva.
Sekoita taikina hyvin ja lisää lopuksi vielä sulatettu voi joukkoon.
Lisää tarvittaessa vielä lisää jauhoja taikinaan.
Kun taikina irtoaa kulhon reunoista on pizzapohja valmis.
Anna taikinan kohota puolisen tuntia eli sen aikaa kun teet pizzakastikkeen ja pilkot pizzan päälliset.

Kohotuksen jälkeen kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja taputtele sormin koko pellin leveydeltä, myös reunoille.



Tällä kertaa myös pizzan tomaattikastike sai hieman erilaisen makuvivahteen bbq-kastikkeesta.
Oli mielestäni mukava vaihtelu makumaailmaamme.
Joskus näin pienetkin asiat voivat vaikuttaa koko lopputuloksen makuun.


Tomaattikastike:

1 prk paseerattuatomaattia
1/2 dl bbq-kastiketta
1 sipuli silppuna
1 kynsi valkosipulia murskattuna ja silputtuna
1 rkl sokeria
1 tl ruususuolaa

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Anna kastin kiehahtaa ja keittyä hieman kokoon.
Kaada sitten hieman jäähtynyt kastike pizzapohjan päälle.
Levittele lusikalla kastia joka paikkaan pohjalle.

Sitten vain suunnittelemasi täyte ainekset pizzan päälle ja uuniin 250 asteeseen noin 15 minuutiksi.


Meidän pizzassamme täytteenä oli metwurstia ja kinkkua sekä yksi tomaatti ja juustoraastetta.
(Tomaatti vetistää täytettä, joten leikkasin yhden ison tomaatin pienen pieneksi kuutioksi ja ripottelin koko pizzan päälle.)
Sitten vielä basilikaa pizzan pinnalle ja makunautinto on taattu.


Kommentit

  1. Laitoinpas minäkin tämän ohjeen heti kirjanmerkkeihin. Meilläkään ei juuri pannupizzoista piitata, mutta josko tämä olisi juuri SE ohje joka saa jäädä käyttöön! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan toivotaan, meillä ollaan enemmän kuin tyytyväisiä.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.



Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.



Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…