torstai 6. syyskuuta 2018

Lehtikaalin pakastus



Tässä kuulkaa vetää suun aivan muikeaksi.
Tämä viikko on ollut jo tähän asti niin huippu ihana, mutta lisää vain pukkaa tulemaan.
Enkä tietenkään laita hanttiin, saa tulla kaikkea mukavaa ovista ja ikkunoista.
Mitä kaikkea ihanaa vielä kerkiää viikon aikana tapahtua...
Tai miksi viikon?
Sovitaanko heti oikein moniksi vuosiksi tätä ihanaa ja mukavaa aikaa 😍.

Alku viikosta on nyt saatu hoitolapsen äidiltä omenoita ja tänään naapurini kyseli huolisinko hänen kasvimaaltaan lehtikaalia ja lehtipersiljaa... 😍
Tänään kaupasta tullessamme oli ovemme vieressä iso kassillinen näitä herkkuja.

Nyt on taasen pussitettu ja pakastettu...
Ihanaa kun saadaan herkutella lehtikaalilla munakkaissa, padoissa, laatikoissa, keitoissa, risotossa ja mikä parasta piirakat saavat tästä mitä maukkainta täytettä, smoothieista puhumattakkaan.
Niin on monipuolinen tämä vihannes, että mielihyvin otan vastaan tälläisiä pussukoita.
Pakastimeenkin nämä saa nii mukavasti pieneen tilaan.

Ensin pesen lehtikaalin ja revin ruodin irti.
Pelkän lehtiosan revin pussiin pieniksi paloiksi ja puristan ilmat huolella pois. Sitten vain pussi kiinni ja pakastimeen.
Tarvittaessa voin nyt ottaa pussista sopivan määrän lehtikaalia käyttöön joka ruokakerralle
Näppärää vai mitä?.




Minusta on tullut tämän kevään ja kesän aikana sellainen pinaatin ja lehtikaalin syöjä, ettei ole tosikaan.
Näitä löytyy nykyään meillä melkein joka ruoasta 😋.

Huomenna ajattelin valmistaa lopuista omenoista herkullisen piirakan.
Toivottavasti aika vain riittää, kun kirjastossakin olisi dekkari vinkkausta illalla tarjolla.



2 kommenttia:

  1. Voi mitä herkkua ja onpas tosiaan kätevää tuollainen pussittaminen! Omenapiirakan ihana tuoksu tuli jo nenään:) Leppoisaa viikonloppua♥

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)