kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Kanasallaattia ja praataamistaEilen tuli poikettua hoidokeiden kanssa kirjastossa ja löysin niin hyvän uutuus kirjan, että luin sen yhden illan aikana loppuun.

Nyt ajattelinkin lähteä saman tien, kun viimmeinen hoidokki lähtee kotiinsa uudelle kirjasto reissulle.
Näin saan kirjan nopeasti kiertoon ja samalla haen nuorimmaiselle rahaa, että pääsee ostamaan nahkiaisasuaan.

Tytöllä on lukiossa nahkiaiset perjantaina ja asu on mitä eriskummallisin. 
Värikkäät treenitrikoot, iso tee paita, uimapuku tämän päälle sitten vielä puusauva ja muovikassi käteen kaiken kukkuraksi 😎.
Että on tässä naurussa pitelemistä, kun saadaan tyttö saatettua kouluun. 
 No, tulihan siinä käytyä kirjastoreissulla ja samalla kaupassa.
Mitään tähteellistä ei kyllä mukaan tarttunut.
Harmittaa ihan, kun kotio pääsin huomasin, että nenäliinat alkavat olla lopussa.
Mutta onpahan syy taas lähteä toisenakin päivänä kaupoille 😄.

Vaikka täytyy kyllä myöntää, että kauppa kiintiö on kyllä viikonlopun jälkeen aikas täynnä.
Lauantaina Ukkoseni kuskasi minut Ikeaan.
Ostelin siinä kaikki tarpeelliset ja kotiin päästessä huomasimme, että ostamani makuuhuoneen kattolamppu olikin pelkkä kupu vaan😆.

No, eikös tästä voi syyttää pelkästään Ukkosta, kun ei katso yhtään tälläisen holtittoman nais-immeisen perään 😉. Ostelee kaikenlaista tavaraa mitä katossa näkee 😳.

No, sunnuntaina lähdimme hakemaan tyttäriä kotiin veljeltään teimme koko kompanja siis tytöt, veli sekä Ukkoseni uuden Ikea reissun.
Uskokaa tai älkää taasen tuli tavaraa oikein roppa kaupalla osteltua. 
Nyt siis kumpaisellekin tytölle. 
Minun piti silloin lauantaina tämä ostosepisodi saada tehdyksi, ilman teinejä, mutta aina ei käy niinkuin haaveillaan 😅.

Sunnuntaina tuli siis ostettua kattolamppuun johto.
Kotona aukaisin paketin ja sanonko mitä.
Katto liittimenjohto oli aivan väärällä liittimellä.
Siispä Äitee lähti taasen kauppaan nyt onneksi tähän lähelle ja osti väliosan ja sai nuorimmaisen tytön kanssa lopultakin ripustettua lampun kattoon.
Ukkoseni oli sillä välin viemässä tuota vanhempaa tyttöä linja-autoasemalle, että hänkin pääsi illaksi takaisin opiskelukaupunkiinsa.
Että tälläinen episodi tälläkertaa.

Nyt täytyy pitää pieni kauppa boikotti tässä välillä tälläinen ylenmäärin törsääminen ja ramppaaminen saa kertakaikkiaan nyt loppua.
Varmaan jo suurin osa kyllästyi tähän jouten praattaamiseen ja jätti koko jutun kesken, mutta silti meinaan teille kertoa vielä tämän broilerisalaatin ohjeen.

600 g kanan sisäfileen paloja pintamaustettuna
salaattia
kurkkua
tomaattia
tummiaviinirypäleitä
avokadoa
sinimailasenituja
juustokuutioita

Paista kanafileet ja anna jäähtyä sen aikaa kun valmistat salaatin.
Laita kanafileet salaatin päälle ja nauti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…