Broileririsotto avokadopestolla



Huh, mikä viikonloppu taasen takana.
Pari tuntia sitten palattiin Porista ja oli kyllä niin kälyset matkat istua autossa, kun paikkoja särki niin vietävästi.
Tää on tän flunssan oireita, mutta onneksi helpotti kotona kun sai särkylääkkeen kitusiinsa.

Ensi viikko tuo arkeemme taasen lisää säpinää.
Tytöllä kun alkaa lukkopaini ja sitä on neljänä päivänä viikossa.
No,eihän sinne tarvitse siis joka päivä mennä, mutta näin aluksi on ehkä hyvä päästä näille ensimmäisille tunneille.
Tiistaina on siis tytöllä ensimmäinen treenipäivä ja silloin on koulua kahdeksasta neljään... Siitä olisi suoraan salille meno ja illalla kuudelta on painit painittu.
Olen nyt funtsannut kaikki mahdottomat ja mahdolliset eväs- ja välipala vaihtoehdot lävitse.
Mitä kummaa keksin laittaa tytölle evääksi, että jaksaisi tuolla kouluruola sekä eväillä ilta seitsemään, kun pääsee kotiin?




Tämä olisi ollut nyt kolmas viikko, kun teen meidän tytön lempiruokaa eli avokadopastaa ruoaksi.
Siis ihan oikeasti paripäivää arjessa meidän teini syö kotona melkein vain tätä ruokaa.

Mutta eilen tyttö sanoi, että haluaisi broileririsottoa ensi viikolle.
No, siitä tämä ruoka sai alkunsa.
Jääkaapissa odotti kypsät avokadot pastaan pääsyä ja kysyin tytöltä oisinko tehdä broilerisoton avokaadopestolla ja sehän kävi tytölle hyvin.




6 dl vettä
3 dl basmatiriisiä
1 kanaliemikuutio
2 tl ruusumerisuolaa

300 g marinoitua broilerisuikaletta 
1 sipuli
2 dl lehtikaalia


AVOKADOPESTO:

2 avokadoa
1 limen mehu
1 dl parmesaani raastetta
1/2 ruukkua basilikaa
1/2 tl tuoretta chiliä
1/2 dl öljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tl rouhittua mustapippuria




Keitä riisi paketin ohjeen mukaan.
Paista broilerisuikaleet ja sipuli silppu pannulla.
 Soseuta avokadopeston ainekset joko sauvasekoittimella aivan sileäksi tai vaikka haarukalla tai huhmareella morttelissa hieman rosoisemmeksi.
(Olen tehnyt tätä pestoa kummallakin tapaa ja kummatkin ovat todella herkullisia.)

Sekoita kypsän riisin joukkoon broileri-sipuliseos sekä avokadopesto.
Sekoita ainekset hyvin sekaisin ja maista.
Lisää tarvittaessa mausteita ja nauti.




Kommentit

  1. Mulla on avokadopastakin vielä kokonaan testaamatta mutta tätä risottoa on ainakin kokeiltava pikimmiten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, välillä tälläinen risotto versio.
      Pestonhan voi tehdä aiven oman maun mukaan, mutta meillä tämä avokadopesto on suosikki.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)