Savulohipihvit



Eilen juuri kun työt olivat loppumassa ja viimeistä hoidokkia oltiin hakemassa ystäväni laittoi vietiä, että lähtisinkö rupattelemaan ostoskeskuksemme kahvioon.
Lähdin samantie kirjastoon ja sieltä kahvilaan.
Siellä sitä tuli turistua oikein kunnolla ystävän kanssa ja kaupassakin vielä kävimme.
Niinpä kotiin saapuessa oli minullakin vehnäjauhopaketti kainalossa.
(Se jonka viime kauppareissulla unohdin ostaa.)
Kello näytti jo kahdeksaa, kun kimpsuineni kampsuineni aukaisin koti-ovea.

Sitten vain valmistamaan aamuksi lapsille kiisseliä ja näitä savukalapihvejä seuraavan päivän ruoaksi.
Kiisseli sai jäähtyä kulhossa kannen alla takapihalla sen aikaa, kun valmistin tuon savukalapihvitaikinan.
Onneksi alkaa jo olla viileämpiä iltoja niin kiisselitkin jäähtyy nopeasti 😉😋.

Tänä aamuna lasten syödessä puurojaan paistelin pihvit lettupannulla kypsiksi.



1 dl murennettuja voileipäkeksejä
2 dl kaurajuomaa
n. 500 g savulohifilettä
2 kananmunaa
1/2 dl tuoretta tilliä
1/2 dl tuoretta ruohosipulia
2 rkl sitruunanmehua
1/2 tl mustapippuria
n. 1 tl ruususuolaa



Laita kaikki ainekset kulhoon ja surauta sauvasekoittimella soseeksi.
Anna hetki makustua jääkaapissa.
(Minulla tosiaan oli yön yli sose muhimassa jääkaapissa.)
Kauhaise esim. puolen desin mitalla kalasosetta kulhosta kuuman voisen lettupannun syvennyksiin.
Anna ruskistua ja käännä pihvi.
Tässä kääntämis vaiheessa yleensä hieman painan pihviä alaspäin, niin pihvistä tulee tasainen ja sisustakin kerkiää kypsyä paistaessa.

Tarjoile esim. perunamuusin kanssa tai kuten minä omat pihvini nautin salaatin kyytipoikana.






Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)