kotiliesi
Siirry pääsisältöön

PunaherukkapilviTäällä viihdytään vieläkin dekkareiden parissa.
Koskahan taasen vaihtuu lukeminen kaunokirjallisuuden puolelle vai onko seuraavaksi taasen vuorossa elämänkerrat?

No, nyt kuitenkin olen lukenut Eppu Nuotion Pii Marin nimisen nuoren naisen elämästä ja sattumuksista.
Tämä on kolmas osa tätä kirja-sarjassa.
Ensimmäinen kirja meni lukien, seuraava äänikirjana ja taasen luetaan tätä kolmatta kirjaa, mutta kaksi seuraavaa olen tilannut kirjastosta taasen äänikirjoina.
En olisi millään uskonut, mutta minä olen nyt hurahtanut näihin äänikirjoihin.
Varsinkin iltaisin, kun teen seuraavan päivän ruokia on mukavaa samalla kuunnella äänikirjaa.
Ja olen huomannut, että usein iltaisin ennen nukkumaan menoa ei jaksa montaa sivua itse lukea, kun silmät jo painuu kiinni.
Niinpä minun kirja kiintiöni tulee välillä näin korvien kautta kuultuna täytetyksi 📚.

Tänään saimme hoidokeiden kanssa vieraita. Entinen hoidokkimme tuli piipahtamaan ja leikkimään kanssamme.
Oli siinä hoidokit ihmeissään, kun tuttu tyttö oli kanssamme puoli päivää.
Mutta mukavaa se oli meille hoitajillekin rupatella ja nähdä kuinka tytöt oli kasvanut oikein silmissä.
Välillä täytyy hemmotella perhettä ja hoitolapsia.
Siihen käy hyvin tämmöinen pikainen herkku, kuin punaherukkapilvi.
Toista satsia tehdessäni jätin pois tuon tomusokerin, koska mielstäni tämä oli jo sellaisenaan mukavan makeaa syötävää.
Eli makustelkaa ennen kuin lisäätte tuon tomusokerin ettei tule liian makeaa jälkkäriä.


2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanillakastiketta
1 valkuainen
(1/2 dl tomusokeria)
2-3 dl punaherukoita
1 rkl marjamehua

Vaahdota vanillakastike kuohkeaksi tehosekoittimella tai aivan perinteistä vispilää käyttäen ja lisää joukkoon munan valkuainen, punaherukat ja marjamehu sekä tarvittaessa tomusokeri.
Siinä on pehmeän herkullinen jälkiruoka valmiina, kaada vain tarjoiluastioihin ja nauti.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…