Mozzarella-tomaattikeitto

  

Uusi viikko ja uudet kujeet.
Meillä on tosiaan nyt aikas pieniä, alle kolmen vanhoja nämä meidän kaikki hoitolapset.
Aika kuluu enemmän ja vähemmän vaippoja vaihtaen ja lapsien touhuja tarkkaillen.
Nyt ei päivällä paljoa kerkiä ruokia väsätä, vaan ne täytyy saada tehdyksi suurimmaksi osaksi iltaisin.
Eli nyt on semmoinen aktiivinen viikkorytmi käytössä. Töitä on siis kellon ympäri.
Mutta onneksi tämä työ on myös niin palkitsevaa ja mukavaa tehdä.
Saa pieniä halauksia päivän mittaan ja mukavaa juttuseuraa on koko ajan tarjolla.
Tänäänkin pihalla kävimme yhden lapsen kanssa läpi minun avainnippuani.
Kotiavan, pyöränavain ja postilaatikon avain sekä juomapullon avain 😄
Näitä sitten yhdessä hoettiin ulkona puistonpenkillä istuskellen.

Tänään kuitenkin valmistin pannaria lasten ollessa nukkumassa päiväuniaan.
Täytyi heti käyttää hyväksi tämä viilempi ilmanala ja kokkailla uuniruokia lapsille ja miksei meille vanhemmillekin.
Mutta siinä aineksia sekoitellessani huomasin, että minullapa ei ole yhtään leivinjauhetta.
Mietintämyssy päähän ja tuumin, että sooda saa nyt toimia pannaritaikinan kohottajana.
Mielestän en sitä paljoa taikinaan laittanut mutta niin vain kävi, että sain pestä uunin läpikotaisin.
Arvatkaapas mitä hain heti ensimmäiseksi kaupasta, kun pääsin kauppareissulle?
No, sitä leivinjauhettapa hyvinkin.
Enää en ala kesken arkipäivän uuninpesu puuhiin 😰



Nyt tomaattikeiton saloihin.
Meidän nuorimmainen on oikea tomaattikeiton suurystävä.
Sitä voisi tehdä ruoaksi vaikka joka päivä eikä tyttö kyllästyisi.
No, usein meillä tätä herkkua eri variaatioin onkin ruokapöydässä. Tämäkun on niin huokeaa ja nopeatekoista ruokaa.
Tyttäremme kanssa yhden kerran tätä valmistaessa tyttö kysyi, eikös tähän voisi laittaa mukaan mozzarellaa.
Siitä lähtien on meidän tomaattikeittoihin kuulunut mozzarella aivan vakiotavarana.
Tuo mukavasti ruokaisuutta ja rakennetta soppaan tämä mozzarella lisä.




2 rkl öljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 l vettä
2 tl ruususuolaa
n. 400 g kuoritut tomaatit mehussa
3 dl linssejä
2 dl kermaa
1 kasvisliemikuutio
1 mozzarella

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja paista ne öljyssä.
Sekoita mausteet mukaan.
Lisää joukkoon vesi ja tomaatit mehussa sekä kasvisliemikuutio.
Anna kiehua hetki. jonka jälkeen huuhdo linssit ja lisää ne keiton joukkoon.
Keitä noin 30 minuuttia ja lisää kerma sekä kädessä murskattu mozzarella joukkoon, anna seoksen hautua vielä tovi.


4 kommenttia:

  1. Ei pannaritaikina kohotusainetta tarvitse. Maito, jauhot, sulatettu margariini, suola ja munat - ja se on siinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niipä, mutta tehty mikä tehty. Oppipas taasen jotain uutta.

      Poista
  2. Oi nam! Tomaattikeitto on mun yksi suosikeista, ja tuo mozzarella varmasti tuo täyteläisyyden :) Mukavaa alkanutta elokuuta. <3

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)