kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Huh, mikä viikkoJuu, tiedetään tässä on mennyt piiiiiitkä tovi kun on viimeksi kirjoiteltu tänne yhtään mitään.
Tämä viikko on ollut siis aivan kauhea...
...Jos vain haluatte, voin teille kertoa...
Mutta omalla vastuulla sitten.

Tässä ensin kuva viime viikonlopun pizzoista, joita sunnuntaiksi meille tein ruoaksi.
Näistä minun piti teille sunnuntaina vielä kirjoitella, mutta tultuamme kummipojan rippijuhlista, olin niin vässähtänyt, että ajattelin kirjjoitella teille jutut vasta maanantaina...
No, toisin kävi.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä alkoi meidän vanhemmalla tytöllä yöllä puoli kolmen aikaan semmoinen täysi tyhjennys, ettei siinä kerennyt vessaan millään.
Näitä sotkuja sitten siivoilin ja eihän se tähän jäänyt seuraavaksi aamu yhdeksältä alkoi nuorempi tytöistä saman operaation.
Olin ilmoitellut hoidokeiden vanhemmille, että meillä on varmaankin ruokamyrkytys tytöillä.
Hellehän hipoi yli 30 astetta ja olimme syöneet juhlissa kakkuja sekä lohirullia.
Mutta ei, ei se ollutkaan ruokamyrkytys, vaan kunnon ärhäkkä vatsatauti eli parin kolmen päivän sisällä oli puolet hoidokeista kipeänä samoin minä ja Ukkoseni.
Eikä tässä vielä kaikki, vaan vanhemman tytön poikaystäväkin joutui taudin uhriksi.

Siinä sitten viestittelimme vanhempien kanssa tilanteista missä kunnossa pienet hoidokkimme oikein ovat.
Meillä on tosiaan tällähetkellä melkein pelkästään alle kolmi vuotiaita lapsia hoidossa ja heidän kanssaan nämä taudit ovat todella ikäviä sairastettavia.

Loppuviikosta saimme jo isomman osan hoidokeista takaisin hoitoon, mutta minä olin vielä puolikuntoinen, kun mitään ei ollut tullut ulos kummastakaan päästä.
Mutta  vatsaa kiersi kurjasti.

Siis, kun se olisikin ollut koko touhu tässä, mutta tyttären muutto Poriin oli suunniteltu keskiviikko päivälle. Eihän siinä mitään tullut kaikki olimme kipeinä tai ainakin puolikuntoisia tekemään mitään muuttoa.
Onneksi torstaina poikaystävä pystyi tulla auttamaan tyttöämme muutossa ja näin muutto päästiin vihdoin toteuttamaan.Tänään olimme jo itsekin Porissa ja shoppailemassa opiskelija-asuntoon vaikka mitä ihania tavaroita.
Nyt jäi nuorempi tytöistä siskolleen yökyläilemään pariksi yöksi ja maanantaiksi äitee saa kumpaisenkin tyttären vielä kotiin ennen arjen ja koulun alkua.


Kommentit

 1. Huhhuh, tuota tautia en toivo kenellekkään! Viellä näillä helteillä, miten ihmeessä pystyitte huolehtimaan tarpeellisesta nestemäärästä?

  Kuinka on äidin mieli kestänyt muuton raskaan luopumisen, on rankka hetki kun yksi lapsi lentää pesästä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä täällä on eroitsku itketty ja haikeinmielin luovuin keskimmäisetäni.
   Nyt on enään nuorin kotosalla.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…