kotiliesi

perjantai 6. heinäkuuta 2018

Punaisten marjojen peltipiirakka



Kesäloma, mikä ihana olotila vaikka sanonkin heti perään, että parin viikon jälkeen on aivan hirveä ikävä hoidokeita.
Hassua, kun näkee lapset taasen seuraavan kerran ovat ne kasvaneet muka aivan hirveästi.
Tässä kohtaa tulee aina semmoinen mummofiilis päälle, näinhän omat mummoni aina sanoivat kun nähtiin.

Kesälomasta vielä sen verran, että ajattelin etten loman alussa koske keittiön kauhoihin enkä kapustoihin ainakaan puoleen viikkoon, vaan syömme perheen kanssa valmiita ruokia eli ravintolaan ja muuta herkullista valmis ruokaa on perheelle tarjolla.
No, toisin kävi 😆.
Esim. maanantaina söimme ruoaksi tuoretta mustaamakkaraa (mikä muuten maistui koko perheelle pitkästä aikaa oikein hyvin).
Mutta jo iltapäivästä alko meikäläisellä jalat viemään keittiöön päin ja pakkohan se oli leipoa marjapiirakka perheelle.
Ja huomiseksikin olen jo suunnitellut tekeväni aivan omin kätösin perheelle syötävät.
Että sellainen keittiökapina tällä kertaa.




Pohja

8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl sokeria
1 dl tomusokeria
4 1/2 dl kaurajuomaa
200 g voita

vadelmia ja punaisiaviinimarjoja

Muruseos:

60 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria




Sekoita pohjan kaikki kuivat ainekset yhteen, lisää joukkoon myös kaurajuoma, kananmunat ja sulatettu voi.
Sekoita taikina huolella sekaisin ja kaada se sitten uunipellille leivinpaperin päälle.
Ripottele marjat taikinan päälle.
Nypi muruseosta varten voi, vehnäjauhot ja tomusokeri sekaisin ja ripottele muruset taikinan pinnalle.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)