kotiliesi

keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Nachovuoka



Meillä oli tänään Ukkoseni kanssa löysä päivä, kumpainenkin sai pitää lomaa, kun hoidokeita oli vain kaksi.
Kerrankin sattui niin, että hoidokeiden vanhempien vapaa päivät osuivat samalle päivälle ja kaksi hoidokeista oli vielä kesälomalla. Myös meidän ihana nuori neiti sairastui yllättäin kuumeeseen ja jäi pois hoidosta.
Olin varannut itselleni jo alkuviikosta kampaajan lasten päiväunien aikaan, koska tiesin osan lapsista puuttuvan.
Siinä samalla tuli käytyä kaupassa, joka on muuten ihana ylellisyys. 
Päivällä kaupassa kun on paljon rauhallisempaa ja saa asiansa hoidettua niin näppärästi.
No, tänään kuitenkin tuntui, että joka ikinen immeinen oli tullut kauppaan juuri samaan aikaan kun minä. 
Kassoillekin oli pitkät jonot.
No, siinä sitten odottelin jonossa vuoroani ja seuraavaksi olisi ollut minun vuoroni laittaa tuotteet liukuhihnalle, kun kassa ilmoitti lopettavansa.
Niin tuli eteeni kyltti, että tämä kassa lopettaa...
Hieman siinä mietin jäänkö kuitenkin jonoon, mutta ajattelin lopulta, että saakoot kassaneiti lähteä rauhassa. Olenhan minäkin joskus nuoruudessani ollut kassalla töissä ja ymmärrän jos on pitkät jonot eikä tuuraajaa kassalle löydy.
Eihän se kassaneidin vika ole...mutta kyllä hiljaa mielessäni kävi pari ärräpäätä päästelin.




Nyt on uuniruoat jäänyt tältä kesältä tekemättä samoin pitkään lieden edessä vietetyt ruoat ovat saaneet jäädä unholaan.
Niitä tehdään sitten talvella, kun kelit sen sallivat.
Nyt kaikkea nopeaa ja pikaista syötävää, kiitos.

No, tänään tein poikkeuksen ja laitoin uunin päälle.
Toivottavasti tuo nuoriso tykkää, hoksaa uhrautumiseni ja kiittelee ruoan.
Tänään näet iltapalaksi on broilerista nachovuokaa.




Tämä on sinänsä nopea ja helppo ruoka, monissa blogeissa jo ollut, mutta itse muistelisin etten ole tätä tehnyt kun jauheliha versiona.
Siispä tässä teille broilerilla nachovuokaa.




n. 5 dl maissilastuja
 300 g broilerisuikaleita
1 paprika
1 kevätsipuli varsineen
n.1 dl salsakastiketta
n.1 dl juustokastiketta
n. 2 dl juustoraastetta




Paista sipuli ja broilerisuikaleet pannulla, lisää loppu puolella joukkoon myös paprikan palat.
Laita uunivuokaan pohjalle maissilastut ja päälle broileri, sipuli sekä paprikaseos.
Laita pinnalle salsakasti ja juustokasti. voit levitellä kasteja hieman lusikalla, että saat kastikkeen joka paikkaan.
Vielä ennen uuniin laittoa, lisää juustoraaste päälle.
Sitten uuniin 200 asteeseen niin että saat pintaan kauniin värin, eli noin 15 minuuttia.


4 kommenttia:

  1. Nam...nachovuokaa! Meillä nämä nachoruuat häviää hyvin äkkiä, ovat kyllä kaikkien herkkua:) Tätä pitääkin tehdä vaikka viikonloppuna! Kiitos ohjeesta ja Aurinkoista viikon jatkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos päde täällä tosiaan viikko mennyt hieman kurjasti, mutta etiäppäin sano mummo lumessa.

      Poista
  2. Mä oon tehny tätä vaan jauhisversiona. Taatusti hyvää broilerilla! Nam!
    Joo, tänä kesänä ruuanlaitto on kyllä meilläkkn hoidettu mahdillisimman helposti. Uunin kuumentaminen tuntuu ajatuksenakin ikävältä näin helteellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, uuniruoat ei ole paljoa kiinnostanut näollä helteillä.
      Onneksi nyt on luvattu hieman inhimillisempiä kelejä.

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)