kotiliesi

sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Juustoinen pinaattikeitto



Viikonloppu on mennyt Eppu Nuotion Dekkaria lukiessa ja kutoessa sekä teeveetä katsellessa.
En ole koskaan lukenut Eppu Nuotion vanhempaa tuotantoa ja nyt otin kirjastosta kokeeksi yhden sellaisen.
Mukavaa kesälukemista tuntuu olevan.
Nämä uudemmet dekkarit jotka nyt ovat ilmestyneet olen kyllä lukenut ja tänne niistä kirjoitellutkin teille.
Nyt kuitenkin Eppu Nuotio ja Musta on työn alla.




Keitot on tällä helteellä niin mukavia syötäviä, että niitä tulee tehtyä jopa pari kome kertaa viikossa.
Salaatit ovat myös kesähelteen ruokalistalla korkealla.

Tätä pinaattikeittoa olen ennenkin täällä hehkuttanut, mutta nykyään teen tästä hieman kevyemmän version, kun se, joka täällä blogissa jo on tarjolla.





150 g tuoretta pinaattia
2 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
1 l kaurajuomaa
100 g sulatejuustoa (minulla makuna voimakas)
1 tl ruususuolaa
1 tl mustapippuria rouhittuna

PINNALLE:

keitettyä kananmunaa





Pese ja silppua pinaatinlehdet pieniksi.
Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon jauhot.
Sekoittele puuhaarukalla, kunnes seos kiehuu, muttei saa ruskistua.
Lisää ensin puolet maidosta ja sekoita kunnes kiehuu ja seos on tasaista.
Lisää joukkoon silputut pinaatinlehdet, paloiteltu sulatejuusto ja loppu maito.
Keitä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen.

Tarjoa keitto keitettyjen kananmunien kanssa.




1 kommentti:

  1. Oijoi kun näytti hyvältä ja nyt kyllä tekee pinaattikeittoa mieli:) Leppoisaa kesäpäivää♥

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)