kotiliesi

torstai 7. kesäkuuta 2018

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista



Nyt on tämän viikon menot tältä erää ohi ja saa iltapäivisinkin olla vain kotosalla ja keskittyä lukemiseen. 
Taas näet tuli maanantaina kirjastosta mukaan melkein neljäsataa sivuinen romaani, joka on viikon laina-ajalla. 
Uusi kirja siis kyseessä eli kirjailija Sophie Kinsellan teos "yllätä minut" on nyt työn alla.

Minulla on erityisesti näissä viikon laina-aikaisissa kirjoissa sellainen taktiikka, että jaan sivut usein kuudelle päivälle ja näin tiedän kirjan varmasti tulleen luetuksi tiettyyn aikaan mennessä.
Niinpä nytkin, sivuja on päivälle 63 kappaletta, josta olen inansa jäljessä.
No, onneksi vain kahdeksan sivua on tänään ylimääräistä luettavana 😊.

Välillä taas tulee rohmuttua niin lukemista, että seuraavankin päivän sivut ovat iltaan mennessä luetut.
Silloin saa ottaa hieman löysemmin seuraavana päivänä.
Tälläisissä tapauksissa kirja tulee yleensä luettua laskelmia aikaisemmin.

Nyt on kuitenkin iltamenoni olleet lukemis harrastukseni tiellä ja epäilen, että viikonloppuna kun päästään oikein lukemisen makuun kirja on hujauksessa luettu.




Eilen tulin luvanneeksi nuorimmaiselle tomaattikeittoa ruoaksi ja aamusella aloitin heti valmistelut.
Meillä oli "tomaattikulhossa"( joka muuten on iso kivinen mortteli) paljon erilaisia tomaatteja.
Jotkut tomaateista oli jo aikas pehmeitä, mutta juuri omialtaisia juuri tomaattikeittoa silmällä pitäen.




n. 800 g tomaatteja
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 basilikan oksaa
1 kasvisliemikuutio
5 dl vettä
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl ruususuolaa
1/2 rkl sokeria
50 g tuorejuustoa
(minulla makuna ruohosipuli)

1/2 dl punaisia linssejä


Silppua sipulit ja lorauta hieman öljyä padan pohjalle.
Kuullottele sipuli silppu padassa ja lisää mukaan pilkotut tomaatit.
Mausta silputulla basilkalla, murskatulla mustallapippurilla sekä ruususuolalla.
Murenna myös kasvisliemikuutio ja  kaada vesi joukkoon.
Anna kiehahtaa ja jätä porisemaan noin kymmeneksi minuutiksi liedelle.
Soseuta keitto ja lisää joukkoon vielä tuorejuusto.
Kiehauta keitto vielä niin, että tuorejuusto sulaa keiton sekaan.

Nyt keitto on valmista jo syötäväksi, mutta muistin tässä kohtaa puheemme tytön kanssa eilen illalla.
Lupasin näet, että teen tomaattikeiton jossa myös linssejä mukana.
Eli keitto uudelleen tulille ja linssejä sekaan. 
Uusi kiehautus ja haudutus noin kymmenen minuuttia. 
Nyt on keitto valmista syötäväksi.

Olen ihan tyytyväinen, että tuli lisättyä nuo linssit tuonne keiton sekaan. 
Näin ruoasta tuli kaksin verroin täyttävämpi ja ravintorikkaampi.


2 kommenttia:

  1. Tuoreista tomaateista tehty keitto on niin hyvää. :) Kokeilepa laittaa myös uunipaahdettua bataattia mukaan, sopii hyvin yhteen :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja noita linssejä pitää kokeilla laittaa sekaan ensi kerralla. =)

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)