kotiliesi

sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Paistettua riisiä ja kasleripihvit



Ihana viikonloppu takana...
No, siis ihan pyykinpesua, iänikuista imurointia sekä puunausta, mutta silti niin rentouttavaa ja rauhallista.




Eilen olimme nuorimmaisen tytön peruskoulun päättäjäisjuhlassa ja sen jälkeen perinteiseen tapaan käytiin tyttöjen kanssa syömässä.
Sen verran käytiin syömisen jälkeen kotona, että laitoin pesukoneen päälle ja lähdimme Ukkoseni kanssa ruokakauppaan.
Sieltä taasen kotiin ja pyykit narulle sekä uusi satsi pyykkiä pyörimään.
Ja taasen lähdettiin, tällä kertaa tyttöjen kanssa lenkkari ostoksille.
Ja lopun varmaan arvaattekin...Pyykin viikausta ja koneesta uutta kuivumaan.
Siinä suurinpiirtein lauantai päivän saavutukset.

Älkää nyt naurako, mutta arvaatteko yhtään mitä tein sunnuntaina ensimmäiseksi herättyäni?
Kyllä vaan, laitoin pesukoneen päälle 😆.

Tälle alituiselle pyykkäämisellekin on syynsä ja tällä kertaa syy on se, että vanhempi tytöistämme on lähdössä viikoksi reissuun.
Olen siis pessyt mukaan matkalle vaatetta sunmuuta tarpeellista.
Nyt ammottaa pyykkikori tyhjyyttään ja pesuhommat saa tältä erää riittää.

Kyllä täällä muutakin on tehty kun pyykkiä pesty.
Istuttelin pinaattia ja yrttejä takapihalle ruukkuihin.
Putsailin grillin ja pihatuolit sekä pöydän siitepölystä.
Siitepölystä puheenollen, kuinka moni teistä on jo pessyt ikkunat?
Minä odottelen vieläkin epätoivoisesti sateita tulevaksi, että tuo siitepöly laskeutuisi eikä tarvitsisi moneen kertaan laseja peseskellä.
Katsotaan nyt jääkö vain haaveeksi nuo sateet ja ikkunoiden pesut 😏




Minulla tulee ostettua todella harvakseltaan kaslerilihaa.
En osaa sanoa mikä on syynä, vaikka lihasta saa maan mainiota ruokaa eikä valmistuskaan ole mikään kynnys kysymys. 

Tällä kertaa minulla oli valmiiksi keitettyä riisiä lihan kaverina, jonka paistoin kermassa kasviksien kanssa uunissa.
Paistetut pihvit laitoin riisin päälle. Näin sain vielä mukavasti makua riisiin ja kerma toi upean kastikkeen koko ruokaan.




1 sipuli
5 kaslerpihviä
3-4 dl keitettyä riisiä
1 paprika
3 dl pakastekasviksia 
(minulla tällä kertaa grillatut välimeren kasvikset)
1 tl ruususuolaa
1 tl mustapippuri rouhetta
2 dl kermaa




Paista sipulisilppu sekä kasleripihvit pannulla kypsiksi.
Laita keitetty riisi uunivuokaan, lisää joukkoon haluamiasi kasviksia.
Mausta ja kaada kerma joukkoon.
Asettele päälle paistetut pihvit sekä sipuli silppu.
Laita ruoka vielä uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi.


4 kommenttia:

  1. Mikä siinä onkin, ettei kasleria tuu ostettua, kun harvoin, vaikka on vielä edullista. Miellän sen jotenkin grillissä paistettaviin. Kun ostan, niin teen liki aina kokonaisena ihan vaan suolan ja pippurin kanssa ja sit on nyhtöpossua:) Siitä sit kastiketta sun muuta. Ja en oo pessy ikkunoita. Odotan, että satais hiukan ja tulisivat peseen luhtitalomme pihat, tai ikkunat on sen jälkeen samanlaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ekku, kasleri on haastavaa ottaa kaupasta mukaan ;)

      Poista
  2. Hyvältä näyttää possuherkku:) Kivankuuloinen viikonloppu, Turvallista reissua tyttärelle! Ihanaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)