kotiliesi

keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Mumskun ihana omenapiirakka



Tätä ihanan makuista Mumskun omenapiirasta tulee tehtyä joka kesä.
Siis tätä ei vain voi ohittaa, ihan kuin kesää ei olisi ilman Mumskun piirakkaa ja samalla tulee taasen ne kaikki lapsuuden ihanat muistot mieleen.
Aivan kuin olisi jälleen pieni lapsi ja juoksisi kesällä paljain varpain nurmikolla 😎.

Nyt näyttää aivan siltä, että olen saanut "leivottua" nämä samaiset tunteen myös omien nuorteni mieliin. 
Nimittäin eilen tämän piirakan valmistuttua kumpainenkin tyttö kävi hakemassa lisää piirakkaa ja kysymyksiä tuli mm. tälläisiä 😜.
Siis teetkö tätä vain kerran kesässä? 
Saako syödä lisää?

No, teen tätä ihanaa piirakkaa yleensä pakastimeen yllätysvieraiden varalle ympäri vuoden.
Niin herkullinen sekä simppeli piiras ja omput voi toisiaan vaihtaa vaikka marjoiksi, mikä nyt tuntuu milloinkin  hyvältä ja mitä sieltä pakastimen perukoilta löytyy.
Mutta tosiaan näin kesällä, kun kaikki on tuoretta ja raikasta niin tottakai suosittelen kaikille, 
että käytetään niitä suomalaisia herkullisia marjoja tai syksyllä omenoita tähän pellilliseen piirakkaa. 
Ja toden totta tästä piiraasta saa aina eri makuisen vaihtamalla täytettä ja mausteita.
No, esimerkiksi. omenat ja kaneli, tai kuningatarpiiras mustikoilla ja vadelmilla sekä vaniljasokeria, tai ihanan kirpeä punainenviinimarja ripauksella sokeria pintaan ja tässä on vain pari herkullista vaihtoehtoa joihin voi tarttua...
Tervetuloa kertomaan mikä on se teidän oma ja herkullinen täyte... tälle piirakkapohjalle.
Haluan ehdottomasti saada teiltä paljon erilaisia makuvaihtoehtoja tähän 
ihanaan piirakkaan.
Siis laitetaan mietintämyssyt päälle ja kerrotaan ne maukkaimmat piirakka täytteet tulemaan.

Tällä kertaa itse lisäsin vielä tuttujen omenan ja kanelin lisäksi taikinaan sekä hieman pinnallekin minttua. Muutenkin ohje poikkeaa hieman voin ja nesteiden osalta tavallisesta piirakasta. 
Tuli muuten aikas hyvän makuinen piirakka näinkin, vaikka itse sanonkin.




POHJA: 

3 luomu kananmunaa
3 dl sokeria
n. 1 tl minttua
1 dl öljyä
1 1/2 dl luomu kaurajuomaa
4 1/2 dl luomu vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta


TÄYTE:

tällä kertaa:
 omenaa
kanelia
minttua




Sekoita kananmunat ja sokeri vaaleaksi ilmavaksi vaahdoksi.
Sekoita muut ainekset munasokerivaahdon joukkoon ja sekoita ainekset hyvin sekaisin.
Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 35 minuuttia tai niin, että piirakka on saanut kauniin värin pintaansa.


9 kommenttia:

  1. Ihania lapsuusmuistoja♥ pikkuisen kylmä, pehmeä nurmikko tuntuu niin mukavalta jalkojen alla:) Tämä omppupiirakka näyttää tosiaan niin hyvältä ja varmasti maistuu myös:) Kiitos ohjeesta! Leppoisaa viikkoa♥

    VastaaPoista
  2. Nam! Varmasti ihanaa. Raperperista voisi koittaa. :) Ja mietin päärynöitä, voisi olla yhtä toimiva kuin tuo omenakin.

    VastaaPoista
  3. Hello there! This is kind of off topic but I need some guidance from an established
    blog. Is it very hard to set up your own blog? I'm
    not very techincal but I can figure things out pretty quick.
    I'm thinking about setting up my own but I'm not sure where to start.
    Do you have any tips or suggestions? Thank you

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)