kotiliesi

maanantai 18. kesäkuuta 2018

Kaurainen vuokaleipä



Meillä tämä juhannusviikko alkoi vesikatkoksella.
Siitä on kyllä jo tiedotettu viikkoa aikaisemmin, mutta meinasi unohtua silti ottaa vettä ämpäreihin ja kattiloihin.
Onneksi illalla juuri lopetettuani kirjan luvun ja laittaessani maate tuli tämä katkos mieleeni.
Eihän siinä auttanut muu, kuin yövaatteisillaan kömpiä ulkovarastolla etsimään ämpäreitä.
Onneksi on tavarat muutonjäljiltä niin hyvässä järjestyksessä, ettei ämpäreitä tarvinnut alkaa etsimään enää iltahämärissä. Tai oikeastaan heitin niin paljon turhaa tavaraa menemään muutossa, että ulkovarasto melkein huutaa tyhjyyttään 😏. 
Onhan sieltä silloin helppoa etsiä ämpäreitä 😆.

Tämä viikko on muutenkin hieman eriskummallinen. Meillä on näet tänään vielä illalla töidemme  loputtua taloyhtiössä pihatalkoot tiedossa.
Minulla ilta menee usein seuraavan päivän ruokia värkkäillessä, joten talkoot ovat minulta osin tunnissa tai parissa hoidettu.

Eilen illalla valmistelin taasen jääkaappiin leipätaikinan kohoamaan. Tänään aamulla otin kohonneen leivän tunniksi huoneenlämpöön ja laitoin sitten uuniin paistumaan.
Näppärää vai mitä?




4 dl kylmää vettä
2 tl ruususuolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 dl seesaminsiemeniä
1 pss kuivahiivaa
2 1/2 dl kauraleseitä
2  1/2 dl kaurahiutaleita
2 1/2 dl kokojyvävehnäjauhoja


Lisää nesteen joukkoon suola, hunaja sekä seesaminsiemenet, sekoita hyvin.
Lisää loput ainekset taikinan joukkoon ja sekoittele hetki huolella, että saat hyvän sitkon taikinaan.
Jätä taikina melko löysäksi

Kaada taikina leipävuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja laita leipä jääkaappiin yön ajaksi.

Ota leipä huoneen lämpöön parituntia ennen uuniin laittoa.
Paista leipää uunissa 225 asteessa noin 30-40 minuuttia. 

utta 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)