kotiliesi

perjantai 1. kesäkuuta 2018

Herkullinen broilerikastike riisillä





Minä olen tänä keväänä tykästynyt pinaattiin, ostan sen valmiiksi lehtinä ja laitan pussin suoraan pakastimeen, josta sitten otan ruokaan aina pari kourallista pinaattia ja kiehautan ne kastikkeen sekaan.
Ai, kun tulee herkullista ja hieman terveellisempää ruokaa.

Nyt tunnen hieman omantunnon kolkutuksia tuon pinaatin kanssa, 
se kun olisi niin helppo itsekin kasvattaa.
Mutta meillä on nyt ollut hieman kiireisempi kevät ja talvi Ukkoseni kanssa.
Meillä on näet hoidokit tällä hetkellä pieniä ihania tytön tylleröitä ja pojan palleroita.
Aika päivisin menee hoidokeiden ehdoilla ja illalla halutaan sitten panostaa hieman meidän perheen elämään.
Olemme huomanneet ennenkin tämän saman asian, kun hoidokit ovat samaan aikaan pieniä ja tarvitsevat enemmän huomiota ja haleja.
Sitten alkaa kerhoilut ja "isona" olot. Mutta kaikki vaiheet kuuluu asiaan.
Eli nyt hieman intensiivisempää oloa ja hellittelyä, sitten ajan kuluessa taas enemmän aikaa itselle ja blogille, kun lapset leikkivät jo hieman toistensakin kanssa.

Ja enköhän minä käy ostamassa pinaatinsiemeniä mitä pikinmiten ja laita kuitenkin pinaattia itsekin tuonne takapihalle kasvamaan 😏.
Taidetaan jopa tehdä se vielä tällä viikolla lasten kanssa yhteistyössä 😊, nyt kun se tässä pälkähti yht´äkkiä mieleen.
Nämä on aina niitä lasten juhla hetkiä, kun yhdessä istutellaan ja ihmetellään kuinka kasvit kasvaa ja lopulta päästään niistä vielä nauttimaankin yhteistuumin.




Eilen valmistin heti töiden jälkeen broilerisuikaleista pinaatilla ja parsakaalilla höystetyn kastikkeen.
Tänään syömme sen riisin kanssa parempiin suihin.


400g broilerisuikaleita hunajamarinadilla
1 sipuli
currya, savupaprikaa, sitruunapippuria ja ruususuolaa (1 tl kutakin)
3 rkl vehnäjauhoja
2-3 dl vettä
2 dl kermaa
200 g parsakaalia
2 kourallista lehtipinaattia





Paista broilerisuikaleet sekä sipuli padassa.
Mausta broilerin liha ja lisää vehnäjauhot joukkoon.
Kaada päälle vesi sekä kerma.
Sekoittele kastiketta niin, että jauhot sakeuttavat nesteen.
Lisää joukkoon parsakaali sekä pinaatti.
Keitä kastiketta vielä sen verran, että parsakaali pehmenee.
Tarjoile kastike riisin ja raikkaan salaatin kanssa.



2 kommenttia:

  1. Tuo lasten kanssa kasvattelu on kyllä hauskaa puuhaa ja voi miten nauttivat sitten kun saavat niillä oma kasvatetuilla herkuilla nautiskella:) Hyvältä näyttää ruoka, kiitos vinkistä! Ihanaa alkanutta kesäkuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on lapset osaa ottaa tästäkin asiasta kaiken ilon irti.

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)