kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Pyttipannua siitä tulikin...Tällä viikolla ollaan päästy ihanasti liikkumaan ulkona.
Maanantaina kirjastoreissua ja koulun urheilukentälläkin kerkisimme touhuilla.
Tänään taas kävimme hoidokeiden kanssa pidemmällä puistossa, leikimme ja touhuilimme siellä.

Oltiin kyllä kaikki ihan puhki tuon reissun jälkeen, aurinko kun jo helotti täydeltä terältä kotiin palatessamme. Me koitamme nyt lasten kanssa lähteä heti aamuselta leikkimään ulos, koska jo päivällä on aivan tuskastuttavan kuuma helle.
Vaikka meillä onkin aurinkorasvaa ja vesipullot mukana, ei tuolla ulkosalla vaan jaksa määrättyä pistettä enempää.Tänä aamuinen ruoanlaitto oli aivan kuin kansansadusta hiiri kissalle räätälinä.
Heti aamusella aloitin ruoan valmistuksen.
Viikon ruokalistan mukaan tein broilerikiusauksen valmiiksi ja olin laittamassa jo uuniinkin pataa.
Sitten ratsasin jääkaapin sisältöä ja totesin, että pian pitäisi käyttää myös herkkusienet pois  jääkaapista kuleksimasta.
Löysin jo aivan ihanan herkkusienipastan ohjeen ja leikkelin sienet ja sipulit jo viipaleiksi.
Sitten aloin miettimään, koskas kerkiäisin käyttää keitetyt uudet perunat ja avatun makkara paketin pois jääkaapista.

No, lopulta tässä kävi niin, että laitoin herkkusienet ja sipulit pakastimeen ja broilerikiusauksen jääkaappiin odottamaan huomispäivää. 
 Sitten alkoi pyttipannun teko eli leikkasin makkarat ja perunat sekä sipulin pieniksi ja paistelin pannulla. Maustoin paprikajauheella ja ripauksella suolaa.
Kaikki lapset söivät antaumuksella pyttäriä ja salaattia tänään siis päivälliseksi 😋.


Kommentit

  1. Sujuuhan se noinkin! :) Eikä tarvi heittää mitään roskiin, se on hienoa!

    VastaaPoista
  2. Pyttipannu on kyllä herkkua, varsinkin kun on oikein reippaasti sipulia mukana! Hyvä vaan ettei tarvitse heittää hukkaan mitään! Meillä on välillä mökki ihan tupaten täynnä porukkaa, kun lasten ystäviä on yökylässä ja silloin tulee aina kaappiin varattua ihan liikaa evästä:) Ihanaa viikonloppua♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…