kotiliesi

sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Pannupizzaa



 Tänään on Ukkoseni ollut jo ahkerana.
Grilli on kasattu samoin meidän terassin pöytä ja tuolit.
Nyt on sitten takapihan terassin aidan vuoro.
Huh, mikä touhu päällä 😅, ihan alkaa heikompaa hirvittämään.

Tänään minulla on myös ensimmäisen kerran pyykit ulkona kuivumassa.
Voi kuinka ihanan raikas tuoksu tuleekaan vaatteisiin, kun tuuli saa niitä pihalla löyhytellä.
Ja mikä mukavinta pyykit kuivuvat hetkessä kuiviksi tällä säällä.
Taidan käydä laittamassa vielä toisen koneellisen päälle.




Tuttuun lauantaiseen tapaani tein iltasella taikinan jonka sitten laitoin jääkaapiin yöksi kohoamaan.
Tällä kertaa oli vuorossa pannupizza taikina.

Aamusella otin taikinan jääkaapista ja jätin pöydälle tunniksi kohoamaan.
Sitten vaivasin taikinan oikein kunnolla jauhojen kanssa ja kohotin vielä yhden tunnin verran leivinliinan alla. 
Meille sopii nämä tälläiset ruoat hyvin, koska olen jo monta vuotta tehnyt ruoan aina yhdeksi viikonloppuisin.
Vaikka tässä aikaa kuluukin, niin tiedän tasan tarkkaan, koska ruoka on aina valmista.

Jaoin taikinan neljään osaan, jotka taputtelin piirakkavuokien pohjalle.
Surautin sauvasekoittimella tomaattimurska purkin sisällön soseeksi. Maustoin soseen valkosipulimurskalla ja basilikalla.
(Tämän kikan näin joskus Jamie Oliverin ruokaohjelmasta.)
Sitten vain jaoin tomaattiseoksen pizza pohjien päälle ja levittelin lusikalla pohjan päälle.

Tässä vaiheessa lisäsin päälle puolet juustoraasteesta.
Nyt vain halutut täytteet pizzan pinnalle ja juustoraastetta pintaan, halutessa tomaattia kuutioina tai siivuina.
Maustoin vielä uudemman kerran valkosipulilla ja basilikalla.
Siinä se sitten oli meidän perheen sunnuntai lounas uunia vaille valmiina.





4 dl vettä
1 hiiva
ripaus ruususuolaa ja sokeria
n. 7 dl vehnäjauhoja
3 dl grahamjauhoja
tilkka öljyä




Sekoita hiiva veteen ja mausta neste.
Lisäile sitten tarvittava määrä jauhoja joukkoon.
Lopuksi joukkoon vielä tilkka öljyä.
Laita yöksi jääkaappiin leivinliinan alle kohoamaan.




Minä laitoin pizzojen täytteeksi palvikinkku rouhetta sekä Atrian uutta broileri metvurstia.
Sekä pientä potkua antamaan jalopenon palasia.
Hyvin näytti Ukkoselleni ja nuorisolle maittavan.

Paistoin siis vain kolme piirakkavuoallista ja yhden laitoin hätävaraksi pakastimeen.
Näin on vieraille tai omalle nälkäiselle sakille joskus yllätystä tarjolla.

Nyt iski kyllä semmoinen leipomisvimma meikäläiseen, että täytyisiköhän vielä jotain makeaakin tänään leipoa. Ihan oman perheen ja vieraiden varalle.




6 kommenttia:

  1. On kyllä viimeisen päälle herkullisen näköisiä pizzoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä ne sinunkin kokkailusi on niin huippuja.

      Poista
  2. Nam mitä herkkua! Nyt tuli nälkä...😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sumi. Pizza on kyllä aina niin hyvää.
      Onneksi yksi näistä on vielä pakastimessa.

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)