kotiliesi

tiistai 1. toukokuuta 2018

Pannulla paistetut tortillat



HYVÄÄ VAPPUA TEILLE KAIKILLE .

Meidän vappu on mennyt mukavasti. 
Tänään Ukkoseni vei meidät ravintolaan syömään.
Olihan se ihanaa istua välillä passattavana ja saada eteensä jonkun muun tekemää ruokaa.
Vaikka hieman petyimmekin kaikki annoksiimme, oli seura ja tunnelma huipussaan.
Sitten menikin tovi kotona ruokia sulatellessa.
Siis rentoa löhöilyä ja teeveen katselua oli tiedossa.
Nyt on onneksi jo pirteämpi olo ja olen saanut pestyä jopa pari koneellista pyykkiä.
Ei siis mennyt aivan hunningolle tämäkään vapaa päivä.




Viime sunnuntaina valmistin meille omatekemiä tortilloja. 
Nyt osui kyllä nappiin tämä ruoka.
Vanhin tytöistä ilmoitti ruokapöydässä, että maistuu aivan ravintola ruoalta.
Siispä, ihanaa kaikki söivät suurella ruokahalulla lautasensa tyhjäksi. 
Nämä tortillaletut ovat hieman tuhdinpia, kuin kaupasta ostettavat sisarensa.
Eli yksi täytetty tortilla riittää hyvin yhdelle syöjälle.


Aloitin tortilla taikinan valmistuksen jo edellisiltana ja laitoin tuttuun tapaani taikinan yöksi jääkaappiin kohoamaan.


3 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl ruususuolaa
1/2 tl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
oliiviöljyä leipien voiteluun




Sekoita hiiva veteen ja lisää suola, sokeri ja öljy joukkoon.
Ala lisäillä jauhoja nesteen joukkoon ja vaivaa taikinasta kimmoisa pallo.
Laita taikina jääkaappiin ja valmista vasta seuraavana päivänä.

Ota taikina jääkaapista ja jaa se kuuteen tai seitsemään osaan.
Pyöräytä palat palloiksi ja kauli sitten pyöreiksi ohuiksi letuiksi laivinliinan päälle.
Paista kuumalla pannulla kummaltakin puolen pari minuuttia per puoli.
Voitele valmiit tortillat oliiviöljyllä.




Täytteeksi nämä lettuset saivat meillä kaupasta ostamaani valmiiksi paistettua broilerifilettä.
Joskus vain täytyy päästä helpommalla ja oikaista siitä mistä aita on matalin.
No, kyllä minä yleensä paistelen broilerini itse, mutta tulipahan kokeiltua tätäkin tuotetta ja hyvälle maistui näinkin.
Kastikkeita ja lisukkeita voi laittaa täytteen sekaan vaikka mitä.
Minulla oli kurkkua, tomaattia, jääsalaattia ja punasipulia.
Juustokastiketta ja makeaa chilisoosia sekä valkosipulikastiketta päätyi vielä lätylle ja ruoka oli valmis syötäväksi.




Tuo yläkuvan tortilla oli Ukkoseni värkkäämä ja tämä alakuva taas on minun kyhäelmäni täytetystä tortillasta.
No, minulla oli nälkä ja en jaksanut alkaa näpertämään ruoan kanssa ja samallehan ne maistuvat vaikka näkö ero onkin huikea 😋.



6 kommenttia:

  1. Niin tuntuu herkulliselta että, menee kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos. Toivottavasti teilläkin tykätään näistä.

      Poista
  2. Oi, Aivan mahtava idea tehdä tortillaletut itse. :) Isommalle porukalle loistava tarjottava! Onko tietoa miten nämä säilyvät? Voiko tehdä etukäteen, vai kovettuvatko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tosiaan tehdä aikaisemmin. Laittaa vain jäähyneinä muovipussiin niin pysyy lettuset mehukkaina.

      Poista
  3. Hyvältä näyttää nuo tortillat:) En olekkaan koskaan itse tehnyt, pitää joskus kokeilla:) Mukavaa alkanutta toukokuuta,tuokoon se mukanaan kaikkea ihanaa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde, toukokuu on kyllä niin ihana kuukausi. Kaiken uuden alkua silloin aina näkyvillä.

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)