Possunsisäfile pippuri-kermakastikkeessaKävimme juuri Ukkoseni kanssa kaupassa ja sieltä tuli ostettua porsaan sisäpastia.
Muistelimme että kotona on sipulia, mutta nyt kävi kalpaten täällä näet oli pelkästään yksi sipuli ja sekin oli jo päässyt niin pehmeäksi ja tummaksi, ettei siitä ollut kun roskikseen laitettavaksi.
Nyt on Ukkoseni uudestaan kaupassa ja ostamassa sipulia.
Tälläistä tämä on näin keväällä, kun sipulit alkavat olla jo niin huonoja jopa kaupassa saati sitten jos on viikon verran kotosalla.
Onneksi on kesä tulossa ja alkaa uusi sato ja herkulliset sipulit varsineen odottaa vain ostajaansa kaupan vihanneshyllyillä ja torilla.
Ai että aivan odota taasen kesä viikonloppuja ja torille pääsyä tai kauppahalliin.
Mitä kaikkea ihanaa taasen tulee osteltua, kun saa tuoreita vihanneksia ja kasviksia.

Tämä kastike on alkuperiltään tuolta Hellapoliisin sivuilta napattu.
Olikin niin nopea ruoka, ettei meidän uunissa tuleva bataattigratiini meinaa keretä valmistua samaan aikaan kastikkeen kanssa.
Onneksi kastike pysyy mehevänä ja vain kerkiää makustua bataatteja odotellessa.
600 g porsaan sisäpaistia
3 sipulia
n.2 tl pippurisekoitusta
1 tl ruususuolaa
2 rkl sinappia
5 dl kermaa
Paloittele possun sisäpaisti ja ota tarvittaessa pois kalvot jos niitä on lihassa. Minulla oli niin siisti lihapala ettei kalvoja siinä ollut.
Paista pannulla pienissä erissä lihat kypsiksi ja lisää sitten sipulit joukkoon. Anna sipulin kuullottua ja mehustua kunnolla, siitä saa ihanan maun kastikkeeseen.
Maust sinapilla ja reilulla pippuri pläjäyksellä sekä suolalla.
Kaada lopuksi kerma joukkoon ja anna kiehataa hieman kokoon.
Nauti perunan, riisin tai niin kuin me herkullisen kasvisgratiinin kanssa.


2 kommenttia:

  1. Oijoi kun tämäkin näyttää niin hyvältä..nam:) Minä aina luen tätä sinun ihanaa blogiasi massu kuristen:)) Aina tulee nälkä!! Leppoisaa viikonloppua ja aurinkoa♥

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)