kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Possunsisäfile pippuri-kermakastikkeessaKävimme juuri Ukkoseni kanssa kaupassa ja sieltä tuli ostettua porsaan sisäpastia.
Muistelimme että kotona on sipulia, mutta nyt kävi kalpaten täällä näet oli pelkästään yksi sipuli ja sekin oli jo päässyt niin pehmeäksi ja tummaksi, ettei siitä ollut kun roskikseen laitettavaksi.
Nyt on Ukkoseni uudestaan kaupassa ja ostamassa sipulia.
Tälläistä tämä on näin keväällä, kun sipulit alkavat olla jo niin huonoja jopa kaupassa saati sitten jos on viikon verran kotosalla.
Onneksi on kesä tulossa ja alkaa uusi sato ja herkulliset sipulit varsineen odottaa vain ostajaansa kaupan vihanneshyllyillä ja torilla.
Ai että aivan odota taasen kesä viikonloppuja ja torille pääsyä tai kauppahalliin.
Mitä kaikkea ihanaa taasen tulee osteltua, kun saa tuoreita vihanneksia ja kasviksia.

Tämä kastike on alkuperiltään tuolta Hellapoliisin sivuilta napattu.
Olikin niin nopea ruoka, ettei meidän uunissa tuleva bataattigratiini meinaa keretä valmistua samaan aikaan kastikkeen kanssa.
Onneksi kastike pysyy mehevänä ja vain kerkiää makustua bataatteja odotellessa.
600 g porsaan sisäpaistia
3 sipulia
n.2 tl pippurisekoitusta
1 tl ruususuolaa
2 rkl sinappia
5 dl kermaa
Paloittele possun sisäpaisti ja ota tarvittaessa pois kalvot jos niitä on lihassa. Minulla oli niin siisti lihapala ettei kalvoja siinä ollut.
Paista pannulla pienissä erissä lihat kypsiksi ja lisää sitten sipulit joukkoon. Anna sipulin kuullottua ja mehustua kunnolla, siitä saa ihanan maun kastikkeeseen.
Maust sinapilla ja reilulla pippuri pläjäyksellä sekä suolalla.
Kaada lopuksi kerma joukkoon ja anna kiehataa hieman kokoon.
Nauti perunan, riisin tai niin kuin me herkullisen kasvisgratiinin kanssa.


Kommentit

  1. Oijoi kun tämäkin näyttää niin hyvältä..nam:) Minä aina luen tätä sinun ihanaa blogiasi massu kuristen:)) Aina tulee nälkä!! Leppoisaa viikonloppua ja aurinkoa♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…