kotiliesi

keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Inkiväärinen porkkanakeitto



Hoidokit vetelee vielä päiväunia ja minä aloin valmistamaan huomista ruokaa.
Olen pääsääntöisesti koittanut aina saada seuraavan päivän ruoat valmistettua kokonaan tai ainakin suurimmaksi osaksi jo edellis päivänä.
Näin vältytään kiireeltä ja monilta ärräpäiltä.
Koitan muutenkin järjestää päivän niin, ettei tarvitsisi hosua ja säätää. Siitä ei tule muuta kuin joka ikiselle paha mieli. Ja onhan se meille kaikille mukavampaa kun saadaan ottaa rauhallisesti ja minnekään ei ole kiireen kierää.




Ajattelin, että nyt saa jääkaapin vihannesloorassa muhineet porkkanat kyytiä.
Siispä porkkanakeiton tekoon mars.


5 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääriä
1/2 appelsiinin kuorta
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 appelsiinin mehu
1 rkl hunajaa
1/2 tl ruususuolaa



Pilko kuoritut porkkanat ja silppua sipulit.
Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja laita sipulit kuullottumaan öljyyn.
Lisää joukkoon appelsiinin kuori sekä inkivääri raaste.
Lisää joukkoon myös porkkanat ja vesi sekä kasvisliemikuutio.
Keitä soppaa noin puoli tuntia tai kunnes porkkanat ovat pehmenneet.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Purista joukkoon appelsiinin mehu ja hunaja.
Mausta suolalla.






Tämä keitto on ihanan piristävä jo tuon värinsäkin takia.
Pakostikin tulee kesä ja aurinko tästä keitosta mieleen.

5 kommenttia:

  1. Nam nam tuo keitto näyttää hyvältä! Leppoisaa alkanutta viikkoa❤

    VastaaPoista
  2. Herkkua tarjoo emäntä! Nälkä tulee lukijalle!

    VastaaPoista
  3. Mulla on tällä hetkellä menossa hirveä inkivääri-villitys. Tuntuu että laitan sitä ihan joka paikkaan, etenkin smoothieihin. Mistäköhän puutoksesta se kertoo....?!?

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)