kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Shakshuka eli munapannu



Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä.
Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta. 
Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään...
Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana.
Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.

Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa. 
Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä.
Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.




Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.

Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että jokainen ruokapöydässä oleva oli tyytyväinen. 
Tämä on meidän perheessä historiallista eli nyt löytyi meidän uusi lempiruoka.
Kummatkin tytöt kehuivat kilvan ruokaa ja vanhempi tytöistä otti vielä santsi kierroksen.

Tämän ruoan voi tehdä aivan kasvisversiona tai oikeastaan tämä kuuluisi olla kasvisversio, mutta minä tuuppasin mukaan eilisen jauhelihakastikkeen lopun.
Ja täytyy kyllä sanoa, että tällä kertaa osui variaatiot aivan nappiin.




1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
4 tomaattia
2 rkl öljyä
1/2 punaista chiliä
2 tl paprikajauhetta
1 tl kanelia
1 tlk tomaattimurskaa
2 dl vettä
 (minulla n. 3 dl jauhelihakastiketta ja 1 dl vettä)
200 g fetajuustoa
4 kananmunaa
1 tl ruususuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria

PINNALLE: 

kevätsipulin varsia tai persiljaa, korianteria tai muuta yrttiä





Hienonna kuoritut sipulit ja pilko tomaatiti ja paprikat isoiksi lohkoiksi.
Kuullota sipulit padassa ja laita joukkoon cili silppu.
Lisää paprikalohkot ja mausta paprikajauheella ja kanelilla.
Kuullottele hetki.
Lisää joukkoon tomaatinpalat ja tomaattimurska sekä vesi.
(Tässä kohtaa lisäsin myös jauhelihakastikeen.)
Mausta suolalla ja sekoittele kastiketta hyvin.
Hauduta n. 15-20 minuuttia, aina välillä sekoitellen.

Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen.
Murra puolet fetasta isoksi paloiksi ja painele kastikkeeseen.
Riko munat ja lauta kastikkeen pinnalle tai voit tehdä niille pienet kolot kastikkeeseen.
Lisää loppu feta pinnalle.
Paista uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes munanvalkuaiset ovat hyytyneet.
Koristele pinta tarjolle laittaessasi.

Keitin tämän herkun kaveriksi riisiä, mutta voit syödä ruoan pelkän patonginkin kanssa.





Kommentit

  1. Voi harmi että tuli väärä sänky:( vaan kylläpä kuulosti hyvältä ja näyttää myös tuo Shaksuka! Se että kaikki ruokailijat on tyytyväisiä on kyllä kokille mieleen:)♥ Mukavaa päivää♥

    VastaaPoista
  2. Herkullisen kuuloinen resepti. Täällä Lähi-Idässä tuttu ruoka, jonka voi tehdä myös helpommin ihan vain kuullottamalla kasviksia ilman kastiketta. Joskus olen heittänyt kasvispadan jämät joukkoon aivan kuten teit jauhelihakastikkeelle.
    Blogisi on niin mukava; tuo lämmin tunne, kun koko perhe nauttii onnistuneesta ateriasta. ��
    T. Elisa

    VastaaPoista
  3. On mahtava fiilis kun keksii kaikille maistuvan ruuan!
    Harmi kun sänky olikin väärän värinen! Toivottavasti korjaavat asian liikkeessä.

    VastaaPoista
  4. Ihana idea, nam! Tätä on näkynytkin paljon eri blogeissa. Voisin kokeilla tuota kasvisversiona. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvisversio on aivan yhtä hyvä jos ei parempi kuin tämä meidän perheen ruoka.

      Poista
  5. Löysinpäs kivan blogin!Liityin lukijaksi.Mukavaa pääsiäistä Tupun tupaan☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina. Tuli oikein hyvämieli itsellekin viestistäsi.

      Poista
  6. Täytyypä kokeilla, kiva resepti jota voi muokkailla omien mieltymysten mukaan!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.



Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…