kotiliesi

sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Tex-mex uunilohi



Tänä talvena on ilmat suosineet ulkoilun kannalta.
Tänäänkin aamulla oli vain viisi astetta pakkasta.
Siis heti aamutuimaan oli pakko päästä pienelle kävelylenkille.
Mikäs sen mukavampaa tapaa aloittaa sunnuntai aamu, kun pieni lenkki raikkaassa ulkoilmassa.

Olen tässä nyt eilisillan ja tämän aamun funtsinut, että mitä tekisin perheelle ruoaksi lohifileestä.
Olin jo kallistunut hunajan ja limen puoleen.
Otin fileen jääkaapista ja piti aloittaa... mutta.
Siinä kohtaa huomasin tacolastut keittiön pöydällä ja mieleeni tuli jääkaapissa oleva salsa dipin jämä.
Siitä se sitten lähti 😋.



n. 500 g lohifile
n.1 tl ruususuolaa
n.1 tl sitruunapippuria
1 1/2 dl salsa dippiä
2 siivua koskenlaskia voimakasta
1 dl tacolastuja
2 dl kermaa
n. 1 tl tilliä




Aseta lohifile uunivuokaan ja ripottele mausteet pintaan.
Lusikoi salsa dippi lohen päälle ja pilko sulatejuustoa kuutioiksi.
Murenna pinnalle vielä tacolastuja ja kaada kerma lohen kaveriksi.
Mausta vielä tillillä ja laita uuniin muhimaan 200 asteeseen noin 30 minuutiksi.
Nauti perunamuusin ja salaatin kanssa.



Hieman pelkäsin ruokaa tehdessä jääkö lohen maku aivan jalkoihin vahvan salsakastikkeen myötä.
Mutta ei hätää ruoasta tuli herkullinen makujen sinfonia.
Herkullista lohta ja vähän tykinpää salsaa, namsista.

4 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Taitaa tulla tämäkin meidän ruokalistalle, prinssi-2 tykkää varmasti, on nimittäin poika joka rakastaa kalaa!

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Juu, meillä ei varmaan tuo nuoriso enään muuta söisikään kun lohta sekä kanaa.

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)