kotiliesi

tiistai 27. helmikuuta 2018

Pikaiset ruisruudut



Huh, nyt on oikeat paukkupakkaset ja ulos ei ole mitään asiaa meidän sakilla.
Tämä onkin hyvä päivä leipoa kauan harkinnassa olleet ruisruudut.
Lämmin ruisruutu teki hyvin kauppansa kalakeiton kaverina.

Ohje oli simppeli ja aineitakaan ei tule liikaa.
Seuraavalla kertaa taidan laittaa leseitä ja vähentää näin vehnäjauhojen määrää, jopa ruisjauhoja voisi olla hieman enemmän.
Näin saisi vielä tuhtia makua enemmän tarjolle.
Mutta nopea ja helppo ohje tämä on sekä  leipää saa kerralla pellillisen tarjottavaksi.
Ohjeessa vielä lukikin, että jos leipää jää vielä huomisen jälkeen se kannattaa pakastaa ja nauttia pakasteesta vähin erin. Meillä ainakin näyttää siltä, että leipä teki hyvin 
kauppansa, niin lapsille kuin meille aikuisillekin ja huomenna on kaikki leipä jo paremmissa suissa.

Tämä ohje on siis Peggyn pienen punaisen keittiön inspiroima, 
mutta oma ohjeeni on My exploration by Emma Appiah-Kubin blogista.




1 pss kuivahiiva
5 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä 
2 tl ruususuolaa
2 rkl sokeria
1/2 dl öljyä





Sekoita kuivat ainekset sekaisin.
Kaada taikinakulhoon hieman kättä lämpimämpää vettä ja kaada kuivat aineet veteen ja sekoita hyvin.
Lisää öljy ja sekoita vielä hetki.
Kaada taikinan leivinpaperin päälle uunipellille, jonka olet jauhottanut ruisjauhoilla.
Ripottele taikinan pinnallekin ruisjauhoja ja kaulitse taikina pellin mittaiseksi.
Anna taikinan kohota liinan alla noin 20 minuuttia ja laita se sitten uuniin 220 asteeseen 20 minuutiksi.
Revi käsin leivästä paloja ja nauti.




Aah, minä olen sitten aivan tykästynyt juuri tähän kalakeiton liemeen 
voisin syödä pelkästään lientä vaikka ja kuinka paljon.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kyllä vain nopea ja herkullinen on se minun mottoni :)

      Poista
  2. Oi..tuota on kyllä ihan pakko kokeilla:) Kiitos vinkistä! Mukavaa helmikuun loppua♥

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)