kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Pikaiset ruisruudutHuh, nyt on oikeat paukkupakkaset ja ulos ei ole mitään asiaa meidän sakilla.
Tämä onkin hyvä päivä leipoa kauan harkinnassa olleet ruisruudut.
Lämmin ruisruutu teki hyvin kauppansa kalakeiton kaverina.

Ohje oli simppeli ja aineitakaan ei tule liikaa.
Seuraavalla kertaa taidan laittaa leseitä ja vähentää näin vehnäjauhojen määrää, jopa ruisjauhoja voisi olla hieman enemmän.
Näin saisi vielä tuhtia makua enemmän tarjolle.
Mutta nopea ja helppo ohje tämä on sekä  leipää saa kerralla pellillisen tarjottavaksi.
Ohjeessa vielä lukikin, että jos leipää jää vielä huomisen jälkeen se kannattaa pakastaa ja nauttia pakasteesta vähin erin. Meillä ainakin näyttää siltä, että leipä teki hyvin 
kauppansa, niin lapsille kuin meille aikuisillekin ja huomenna on kaikki leipä jo paremmissa suissa.

Tämä ohje on siis Peggyn pienen punaisen keittiön inspiroima, 
mutta oma ohjeeni on My exploration by Emma Appiah-Kubin blogista.
1 pss kuivahiiva
5 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä 
2 tl ruususuolaa
2 rkl sokeria
1/2 dl öljyä

Sekoita kuivat ainekset sekaisin.
Kaada taikinakulhoon hieman kättä lämpimämpää vettä ja kaada kuivat aineet veteen ja sekoita hyvin.
Lisää öljy ja sekoita vielä hetki.
Kaada taikinan leivinpaperin päälle uunipellille, jonka olet jauhottanut ruisjauhoilla.
Ripottele taikinan pinnallekin ruisjauhoja ja kaulitse taikina pellin mittaiseksi.
Anna taikinan kohota liinan alla noin 20 minuuttia ja laita se sitten uuniin 220 asteeseen 20 minuutiksi.
Revi käsin leivästä paloja ja nauti.
Aah, minä olen sitten aivan tykästynyt juuri tähän kalakeiton liemeen 
voisin syödä pelkästään lientä vaikka ja kuinka paljon.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…