kotiliesi

maanantai 5. helmikuuta 2018

Naudan punaviinipaistia maissiröstillä












Täällä sitä taasen ollaan.
Nyt on lauantai-iltaiset pullat pakastettu ja todistus aineistoa ei ollut perheelle näkyvissä palatessaan.
Vaan kotiin tullessaan saivat tuoksutella naudanpaistin meheviä aromeja.

Lauantaina teille kerroinkin, että sain Atrialta kevään uutuus tuotteita maistiasiksi.
Tässä nyt kaksin kappalein uutuustuotteita eli todella simppeli valmistettava naudan punaviinipaisti sekä maissiröstit.



Näitä röstejä jos en nyt väärin muista oli esittelyssä myös juuresversioina.
Kannattaa ehdottomasti kokeilla ensi kesänä grillissä maissivartaiden tilalla näitä ihania rösti vaihtoehtoja.
Minulla ainakin oikein sormet syhyää päästä grillaamaan kesällä ja päästä maistelemaan näitä herkkuja.

Yksi pieni mutta tuossa minun grillaamisessa vain on.
Nimittäin vanha grillimme annettiin pois muuton yhteydessä ja nyt olisi uuden grillin osto pian  ajankohtainen asia.

Olen nyt vain miettinyt pääni puhki minkälaisen grillin haluaisin.
Olen miettinyt olisiko ehkä sähkögrilli näin rivitalo eläjänä hyvä vaihtoehto vai kallistunko taasen kaasugrillin puolelle.
Sanokaapa te jos olette näissä asioissa viisaanpia.



Sitten Tähän herkullistakin herkullisempaa naudan paistiin.
Ensinnäkin tämä paisti on pakattu Atrian tyyliin mukavaan ja helposti avattavaan rasiaansa, josta annan heti lisä pisteitä.
Samoin paketti on roskiksessa vähän tilaa vievä.
Pakkauksen takana on simppeli ohje kuinka paisti saadaan herkullisesti ruokapöytään.



Eli ota paisti huoneen lämpöön pari tuntia ennen valmistamista.
Paista sitten paistin pinta pannulla ruskeaksi.
Laita sitten uuniin noin tunniksi.
Voit laittaa paistiin sisälämpömittrin niin saat lihan juuri oikean asteisena pois uunista (70 astetta).
Mutta  paketin kyljessä lukee noin tunti uunissa ja siitä voi jo päätellä jos haluat kokonaan kypsän paisti pitää paistia uunissa tunnin, mutta jos haluaa hieman raaán kannattaa paisti ottaa hieman ennen tuntia pois uunista.



Otettuasi paistin uunista kiedo se vielä folioon ja anna tekeytyä folion sisällä ainakin vartin verran.
Tässäkin paisti siis vielä kypsyy.
Sitten vain leikkaamaan paisti mahdollisemman ohuiksi suikaleiksi.

Meillä ensimmäinen satsi paistia syötiin perunamuusin kanssa ja seuraavana päivänä oli sitten noiden maukkaiden maissiröstien vuoro.
Kumpanakin päivänä kastikkeena paistin kanssa oli viherpippurikastike.



Maissiröstit oli näin paistinpannullakin paistettuna todella herkullisia.
Näistä taisi löytyä meidän pikaiset herkut pihvien kaveriksi kiireisinä päivinä.



2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää:) Mukavaa alkanutta viikkoa❤

    VastaaPoista
  2. Vinkkinä: kauniin punainen medium miinus - medium paistokypsyys saadaan kun paistin paksuimman kohdan sisälämpötila on 57-60 astetta. Tämän jälkeen folioon mieluiten vähintään 20 - 30minuutiksi (ja ei, se liha ei ole kylmää vaikka odottaakin sen 30min)!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)