kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Naudan punaviinipaistia maissiröstillä
Täällä sitä taasen ollaan.
Nyt on lauantai-iltaiset pullat pakastettu ja todistus aineistoa ei ollut perheelle näkyvissä palatessaan.
Vaan kotiin tullessaan saivat tuoksutella naudanpaistin meheviä aromeja.

Lauantaina teille kerroinkin, että sain Atrialta kevään uutuus tuotteita maistiasiksi.
Tässä nyt kaksin kappalein uutuustuotteita eli todella simppeli valmistettava naudan punaviinipaisti sekä maissiröstit.Näitä röstejä jos en nyt väärin muista oli esittelyssä myös juuresversioina.
Kannattaa ehdottomasti kokeilla ensi kesänä grillissä maissivartaiden tilalla näitä ihania rösti vaihtoehtoja.
Minulla ainakin oikein sormet syhyää päästä grillaamaan kesällä ja päästä maistelemaan näitä herkkuja.

Yksi pieni mutta tuossa minun grillaamisessa vain on.
Nimittäin vanha grillimme annettiin pois muuton yhteydessä ja nyt olisi uuden grillin osto pian  ajankohtainen asia.

Olen nyt vain miettinyt pääni puhki minkälaisen grillin haluaisin.
Olen miettinyt olisiko ehkä sähkögrilli näin rivitalo eläjänä hyvä vaihtoehto vai kallistunko taasen kaasugrillin puolelle.
Sanokaapa te jos olette näissä asioissa viisaanpia.Sitten Tähän herkullistakin herkullisempaa naudan paistiin.
Ensinnäkin tämä paisti on pakattu Atrian tyyliin mukavaan ja helposti avattavaan rasiaansa, josta annan heti lisä pisteitä.
Samoin paketti on roskiksessa vähän tilaa vievä.
Pakkauksen takana on simppeli ohje kuinka paisti saadaan herkullisesti ruokapöytään.Eli ota paisti huoneen lämpöön pari tuntia ennen valmistamista.
Paista sitten paistin pinta pannulla ruskeaksi.
Laita sitten uuniin noin tunniksi.
Voit laittaa paistiin sisälämpömittrin niin saat lihan juuri oikean asteisena pois uunista (70 astetta).
Mutta  paketin kyljessä lukee noin tunti uunissa ja siitä voi jo päätellä jos haluat kokonaan kypsän paisti pitää paistia uunissa tunnin, mutta jos haluaa hieman raaán kannattaa paisti ottaa hieman ennen tuntia pois uunista.Otettuasi paistin uunista kiedo se vielä folioon ja anna tekeytyä folion sisällä ainakin vartin verran.
Tässäkin paisti siis vielä kypsyy.
Sitten vain leikkaamaan paisti mahdollisemman ohuiksi suikaleiksi.

Meillä ensimmäinen satsi paistia syötiin perunamuusin kanssa ja seuraavana päivänä oli sitten noiden maukkaiden maissiröstien vuoro.
Kumpanakin päivänä kastikkeena paistin kanssa oli viherpippurikastike.Maissiröstit oli näin paistinpannullakin paistettuna todella herkullisia.
Näistä taisi löytyä meidän pikaiset herkut pihvien kaveriksi kiireisinä päivinä.Kommentit

  1. Hyvältä näyttää:) Mukavaa alkanutta viikkoa❤

    VastaaPoista
  2. Vinkkinä: kauniin punainen medium miinus - medium paistokypsyys saadaan kun paistin paksuimman kohdan sisälämpötila on 57-60 astetta. Tämän jälkeen folioon mieluiten vähintään 20 - 30minuutiksi (ja ei, se liha ei ole kylmää vaikka odottaakin sen 30min)!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…