kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Kirja kurkkaus


Eilen illalla tuli kerrottua teille näistä luku-urakakoistani, kun kirjastosta kertyy lukemista hieman liiankin kanssa.
Sitten tuskailen, kun muut tärkeät touhut meinaa jäädä tekemättä, kun lukeminen vie kaiken vapaa-aikani.

No, haluan teille hieman kertoa näistä viimme perjantaina kirjastosta mukaani tulleista kirjoista.

TUIJA LEHTINEN: VÄÄRÄ VAINAJA

Lehtinen on mielestäni ollut todella hyvä kirjailija.
 Varmasti kaikki viihderomaanit olen häneltä lukemut, joita muuten on kolmisenkymmentä kappaletta. Hänellä on kasapäin nuorisokirjallisuutta, joka on tullut myös suurimmaksi osaksi nuorena luettua.
Nyt Lehtinen teki uuden alue valtauksen ja kirjoitti ensimmäisen dekkarinsa.

Luin kirjan kahdessa päivässä eli sekin ehkä jo kertoo teille, että tykkäsin kirjasta ja Tuijan tavasta kertoa Erja Revon rikostutkimuksista.


THOMAS ERIKSON: IDIOOTIT YMPÄRILLÄNI

Tämän kirjan pääsin vasta aloittamaan juuri eli tuntuma kirjaan on vielä heikko, mutta Thomas Erikson on tutkija, joka tutkii erilaisia ihmisten vuorovaikutus tilanteita ja valmentaa Ruotsissa työntekijöitä ja johtajia ottamaan toisia ihmisiä huomioon ja tulemaan heidän kanssa toimeen.

Ruotsissa tätä kyseistä kirjaa on myyty kymmeniä tuhansia kappaleita.

Kirjan takakantta lainatakseni kerron hieman kirjan sisällöstä.

Oletko joutunut puolisosi kanssa kinaan, jossa molemmat puhuvat aivan eri asioista?
Oletko saanut gollegalta sähköpostin, joka on vaikuttanut tylyltä?
Oletko ollut kokouksessa, jossa kukaan ei ymmärrä mitä tarkoitat, vaikka selität asian kristallinkirkkaasti?

Erilaiset tavat viestiä ovat sosiaalisten konfliktien yleisin syy. Idiootit ympärilläni kertoo konkreettisesti ja viihdyttävästi, millaisiakäyttäytymismalleja on olemassa ja miten eri ihmistyyppien kanssa pääsee samalle aaltpituudelle.

Kirjan luettuasi havahdut takuuvarmasti siihen, että idioottitiheys ympärilläsi on pienetynyt huomattavasti.


Voin vielä tämän kirjan kokonaan luettuani kommentoida kirjaa. Mutta näin alku taipaleella en osaa itse antaa kirjasta minkäänlaista kuvaa.Kommentit

 1. Kiitos esittelystä, nuo kuulostivat mielenkiintoisilta:) Mukava onkin hyvänkirjan kanssa kömpiä peiton alle lämmittelemään talvi kylmillä:) Leppoisaa alkanutta viikkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Päde.
   Täytyi koittaa tuota idiootit ympärilläni kirjaakin, vaikka hieman haastava iltalukeminen.

   Poista
 2. Tuo Thomaksen kirja kivesti vähän kättelyssä tuon sinipunakeltavihreä-persoonallisuusluokittelun vuoksi, mutta on varmasti lukemisen väärti. Nimi on varsin iskevä ja idiootit ovat vähentyneet jo kauan sitten muutenin ympäriltä, josko tämä veisi loputkin. Kiitos esittelyistä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, samoin minulla persoonallisuus värit hieman karvasteli. Mutta luettua tuli ja ehkä siitä jotain jäi tuonne hataraan pääkoppaankin.

   Poista
 3. Tuo "idioottikirja" kuulostaa aivan äärimmäisen mielenkiintoiselta!
  Korvan taakse! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…