kotiliesi

torstai 1. helmikuuta 2018

Kermaiset valkosipuliperunat raakaperunasta


Meillä on hoidokit olleet nyt kipeänä  kuka enemmän ja kuka vähemmän.
Nytkin täytyi jäädä kahden hoidokin kanssa sisälle, kun muut lähtivät leikkimään ulos.
Itsekin on tullut oltua kuumeessa ja pääkipeänä vaikken yleensä kuumeile tai kipuile päänsäryillä.
No, eiköhän se tästä taas suttaannu.
Onhan helmikuun ensimmäinen päivä ja kevät aurinko alkaa taas paistelemaan taivaalta.




Tänään pähkäilin aamusella, mitä kummaa söisimme broilerimurekkeen kaverina.
Pitkän pohdinnan tuloksena päädyin tekemään maukkaita ja helppoja valkosipuliperunoita raaásta perunasta.
Tulipas samalla käytettyä viimeiset potut jääkaapista.

Tämä ruoka on simppeli, tähän tulee perunoita, sipulia, valkosipulia, öljyä ja kermaa sekä tietenkin mausteita.




Leikkaa pestyt perunat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
Pyyhkäise eneimmät kosteudet pois potun pinnasta laita paistumaan paistinpannulle.
Hetken siinä paistuttuaan lorauta oliiviöljyä pottujen kaveriksi.
Leikkaa joukkoon ohuiksi renkaiksi myös sipuli ja lisää myös murskattu valkosipuli.
Valkosipulia saa olla reilusti.
Mausta ruoka rosmariinillä, mustapippurirouheella, savustetulla paprikamausteella ja ruususuolalla.

Paistele perunoita noin 20 minuuttia, käännellen siivuja vähän väliä, ettei siivut pääse paistumaan paistinpannuun kiinni.




Potut ovat tälläisenäänkin paistettuna todella herkullisia, mutta minä en jaksanut alkaa tekemään broilerimurekkeelle ja potuille erikseen vielä kastiketta, joten kaadoin perunoiden sekaan kemaa.
Näin sain perunoista hieman kastikemaisemmat.



2 kommenttia:

  1. Helmikuu onkin hyvä aloittaa H.lla...eli herkuttelemalla silmin:) Näyttävät kyllä niin hyviltä nuo perunat! Tätä sinun blogia on niin kiva lukea kun aina huomaa että on nälkäinen vaikka olisi juuri syönyt:) Ihanaa alkanutta helmikuuta♥

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos Päde, tiedätkö aina kun lukee näitä kommenttejasi tulee niin hyvälle mielelle.
    Kiitos siis siitä ja ihanaa helmikuuta.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)