kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Kermaiset valkosipuliperunat raakaperunasta


Meillä on hoidokit olleet nyt kipeänä  kuka enemmän ja kuka vähemmän.
Nytkin täytyi jäädä kahden hoidokin kanssa sisälle, kun muut lähtivät leikkimään ulos.
Itsekin on tullut oltua kuumeessa ja pääkipeänä vaikken yleensä kuumeile tai kipuile päänsäryillä.
No, eiköhän se tästä taas suttaannu.
Onhan helmikuun ensimmäinen päivä ja kevät aurinko alkaa taas paistelemaan taivaalta.
Tänään pähkäilin aamusella, mitä kummaa söisimme broilerimurekkeen kaverina.
Pitkän pohdinnan tuloksena päädyin tekemään maukkaita ja helppoja valkosipuliperunoita raaásta perunasta.
Tulipas samalla käytettyä viimeiset potut jääkaapista.

Tämä ruoka on simppeli, tähän tulee perunoita, sipulia, valkosipulia, öljyä ja kermaa sekä tietenkin mausteita.
Leikkaa pestyt perunat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
Pyyhkäise eneimmät kosteudet pois potun pinnasta laita paistumaan paistinpannulle.
Hetken siinä paistuttuaan lorauta oliiviöljyä pottujen kaveriksi.
Leikkaa joukkoon ohuiksi renkaiksi myös sipuli ja lisää myös murskattu valkosipuli.
Valkosipulia saa olla reilusti.
Mausta ruoka rosmariinillä, mustapippurirouheella, savustetulla paprikamausteella ja ruususuolalla.

Paistele perunoita noin 20 minuuttia, käännellen siivuja vähän väliä, ettei siivut pääse paistumaan paistinpannuun kiinni.
Potut ovat tälläisenäänkin paistettuna todella herkullisia, mutta minä en jaksanut alkaa tekemään broilerimurekkeelle ja potuille erikseen vielä kastiketta, joten kaadoin perunoiden sekaan kemaa.
Näin sain perunoista hieman kastikemaisemmat.Kommentit

  1. Helmikuu onkin hyvä aloittaa H.lla...eli herkuttelemalla silmin:) Näyttävät kyllä niin hyviltä nuo perunat! Tätä sinun blogia on niin kiva lukea kun aina huomaa että on nälkäinen vaikka olisi juuri syönyt:) Ihanaa alkanutta helmikuuta♥

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos Päde, tiedätkö aina kun lukee näitä kommenttejasi tulee niin hyvälle mielelle.
    Kiitos siis siitä ja ihanaa helmikuuta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…