kotiliesi

tiistai 13. helmikuuta 2018

Kananugetit ja currydippi



Maukasta laskiaistiistaita.

Voi mikä ihana laskiaistiistain aamu.
Eilen pyrytteli koko päivän pikkuhiljaa lunta ja tänään jatkuu samaan malliin.
Mittarissa yksi aste pakkasta.
Siispä oiva laskettelu keli hoitolasten kanssa. Pienimmätkin voivat huoletta olla ulkona, kun pakkanen ei pure poskia ja varpaita.

Heräsin jo hyvissä ajoin touhuilemaan aamutouhuni ja olenkin saanut ruoan mukavasti puolitiehen valmiiksi.
Eilen kuorin muussiperunat ja tänään valmistin kananugetit uunia vaille valmiiksi.




Atrian uudet mehevät rustikki filekuutiot ovat aivan kuin tarkoitettu kananugettejen tekemiseen.
Tai niin minä heti ajattelin, kun näin tämän pakkauksen.
Toki näistä saa meheviä patoja sun muitakin herkkuja valmistettua, mutta minulla vain iski tälläinen kananugetti ilmiö heti päälle 😆.

Minä valmistan kananugettini todella simppelisti eli kanapalat öljyn sekaan kulhoon ja lusikalla pari kertaa pyöräytys ja siitä seuraavaan kannelliseen rasiaan jossa kaikki panerointiainekset.
Kansi vain kiinni, kunnon ravistus ja kuorrutetut kananugetit ovat valmiit uuniin pistettäviksi.





KANANUGETIT:

350 g kanan fileepaloja
2 rkl oliiviöljyä

KUORRUTE:

2 dl korppujauhoja 
(minulla murennettuja voileipäkeksejä)
1/2 dl parmesaania
n.1 tl ruususuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
2 tl savustettua paprikajauhetta
1 valkosipulinkynsi




Kaada oliiviöljy kulhoon ja laita kananpalat joukkoon.
Kääntele lusikalla kanoja niin, että kukin kananpala saa oman öljy tilkkansa.

Murskaa valkosipulin kynsi ja raasta parmesaani.
Sekoita sitten kaikki panerointiainekset sekaisin kannellisessa kulhossa.
Kaada kananpalat rasiaan ja laita kansí tiivisti päälle. 
Ravistele rasiaa niin, että kaikki kananpalaset ovat kuorruttuneet.

Paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.



Currydippi

1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
n.2 tl currya
1 rkl sitruuna mehua
2 tl hunajaa
1/2 tl ruususuolaa
1/2 tl murskattua mustapippuria

Sekoita ainekset huolella sekaisin ja laita makustumaan jääkaappiin.
Tarkkaile kananugettejen kanssa.



8 kommenttia:

  1. Tämä pitää toteuttaa meillä, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, toivottavasti teillä pidetään nugeteista yhtäpaljon, kun meilläkin :).

      Poista
  2. Kylläpä sitä Atriaa nyt kovasti mainostetaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hyvää on helppo mainostaa. Minusta Atrialta tulee joka vuosi niin herkullisia tuotteita, että mikäs tässä mainostaessa.

      Poista
  3. Saa hyvät korvaukset Atrialta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sain Atrialta nämä kevään uutuustutteet kokeiltavaksi ja kuten aina meillä tykättiin kovasti.
      Olen näistä jo postauksia tehnyt ja selittänytkin asian. Mutta tuntuu, että en viitsi toistaa joka juttuun ihan samoja asioita.

      Poista
  4. Kiva tietää, että tuollainen tuote on kaupoissa. Itselläni nugettien teko tahtoo tyssätä siihen, kun en viitsi paloitella ja käsitellä broilerinlihaa... Nyt teen varmasti noita ja tuo panerointiniksi on myös loistava. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ella, itse olin myös uutuus tuotteeseen todella tyytyväinen. Juuri kuin tarkoitettu kananugeteihin.

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)