kotiliesi

maanantai 19. helmikuuta 2018

Herkullisen pehmeät kinkku-juustosarvet



Olen tässä miettinyt mitä kummaa tarjoaisin vierailleni huomenna iltateen kanssa.
Minä itse tykkään enemmän suolaisista leipomuksista ja niitä siis olen tässä enemmänkin metsästänyt.

Olin jo päätynyt tekemään rieskarullia, mutta eilen kaupassa käydessäni huomasin kaikkien rieskojen oleva maanantain päiväyksellä 😒.
Olisihan rullat voinut tehdä myös tortillakuoriinkin, mutta tälläkertaa olisin halunnut juuri rieskoja.
No, uusi suunnittelu ja päädyin kinkku-juustosämpylöihin.

Nyt on kaksi pellillistä sarvia liinan alla jäähtymässä ja yksi pellillinen pakasteessa odottamassa huomisia vieraita. 
Siis otan jäätyneet sarvet huomenna hyvissä ajoin sulamaan ja paistelen juuri ennen vieraiden tuloa. Niin saadaan lämpimiä sarvia syötäväksi.

Hyvin näyttää sarvet tekevän nytkin kauppansa. Eipäs tarvitse tänään ajatella iltapalan tekoa, kun on meheviä sarvia koko meidän porukalle.
Ja nämähän on parhaimmillaan juuri uunista tulon jälkeen ja hieman vielä lämpöisinä.
Toki näitä voi kylmänäkin matustella, mutta eikös vain jokaikinen suolainenleipomus ole yleensä silloin uunituoreena niin herkullista ja mehevää, että tulee ahmittua hieman liiankin kanssa.




5 dl vettä
7 dl vehnäjauhoja 
1 pss kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa

n. 6 dl vehnäjauhoja
vajaa 1/2 dl öljyä

TÄYTE:

kinkkurouhetta
juustoviipaleita

PINNALLE:

kananmunaa 
juustoraastetta




Sekoita lämpimän veden joukkoon 7 dl vehnäjauhoja joihin on sekoitettu suola sekä kuivahiiva.
Anna taikinaseoksen muhia kymmenen minuuttia huoneen lämmössä.
Jatka sitten lisäämällä loput jauhot sekä öljy.
Laita leivinliina taikinakulhon päälle ja anna kohota puoli tuntia.

Kaada taikina leivinpöydälle ja tee siitä pitkulainen pötkö.
leikkaa pötkö kuuteen osaan.
Ota yksi osa ja kaulitse siitä pyöreä levy.
Jaa levy taikinapyörällä kahdeksaan tai kymmeneen osaan.
Laita kullekkin kolmiolle leveämpään päähän täytettä ja kääri sitten rullalle.
Kohota sarvia vielä liinan alla. Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele vielä juustoraastetta pintaan.

Paista uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes sarvet ovat kauniin kullankeltaiset. 



6 kommenttia:

  1. Nam.. kun on herkullisen näköisiä sarvia:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Juu, herkkua oli. Harvoin vain tulee tehtyä vaikkei paljoa aikaa eikä vaivaa tekemisestä ole.

      Poista
  3. Hyvän näköisiä sarvia. Pakastitko siis taikinan ja laitat sieltä suoraan uuniin? Kätevää niin saa tuoretta pöytään :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)