kotiliesi

tiistai 9. tammikuuta 2018

Uuniperunat kahdella kalatäytteellä



Tänään käytiin kirjastolla hoidokeiden kanssa etsimässä lukemista.
Ja yllätys yllätys, siellä oli samaan aikaan myös eskariryhmä, jossa entinen hoidokkimme oli nykyään hoidossa.
Voi sitä riemua ja halien määrää. 
Tyttö kysyi heti, koska taasen pääsisi yökyläilemään luoksemme.
Tämä hoitotyö on kyllä niin palkitsevaa, saa ilon hetkiä aivan yllättävissä paikoissa. 

Iloa ja riemua se on näiden nykyistenkin hoidokeiden kanssa.
Meillä on nyt pääsääntöiseti pienten ryhmä tällä hetkellä.
Yli neljän vanhoja on yksi tyttö, jolle samalla tavalla painotamme, kuin tällekin tytölle aikanaan, että hän on vähän niinkuin "hoitotäti" meidän ryhmässämme.
Kovasti tämäkin tyttö auttaa meillä joka tilanteessa varsinkin näiden pienimpien kanssa.
Nyt jo näkee, että hänestäkin tulee juuri samanlainen reipas ja huolehtiva lasten "hoitaja", kuin tästä meidän entisetä eskarilaisestakin.

On se vaan ihanaa nähdä näitä varttuneita hoidokeita jatodeta heidän kasvaneen silti on sama into sekä luonteenlaatu heti havaittavissa heitä nähdessään . 




Pitkästä pitkästä aikaa tuli tehtyä uuniperunoita.
Siihenkin löytyi syy siitä, että kävimme Ukkosen kanssa Tokmannilla ja siellä oli viiden kilon pottupussi eurolla.
Eihän sitä voinut sinne jättää ja vasta kotona huomasin pussin avattuani, että potuthan on rosamunda lajiketta.
Nyt on tehty lohkopottuja ja näitä täytettyjä uuniperunoita oikein laatu perunasta.



Minulla oli kahdeksan suht saman kokoista pottua, jotka pesin ja laitoin folioon.
Paistoin näitä noin tunnin 200 asteisessa uunissa.
Halkaisin kuumat kypsät potut keskeltä ja lusikoin täytettä sisään.



SAVULOHITÄYTE

150 g savulohta
1 rkl kuivattua tilliä
2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl sitruunamehua
n. 1/2 tl sormisuolaa
n. 1/2 tl rouhittua mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset hyvin yhteen ja anna makustua jääkaapissa ainakin puoli tuntia.





SILLI-MUNATÄYTE

2 keitettyä kananmunaa
7 palaa matjessillipalaa
1 rkl kapriksia
2 rkl punasipulia silputtuna
ripaus valkopippuria

Sekoita kaikki ainekset hyvin yhteen ja anna makustua jääkaapissa ainakin puoli tuntia.




2 kommenttia:

  1. Uuniperunoita ei olekaan tullut tehtyä piiiiitkään aikaan.
    Ne on ihan superhyviä ja ravintolassa usein valkkaanki perunaksi juuri uuniperunan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän minullakin oli koskahan viimmeksi olin muistanut tehdä koko uuniperunoita.

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)